Vinst mot HP Alingsås

På fredagskvällen var det dags för säsongens andra träningsmatch. I Estrad Arena ställdes vi mot högst kvalificerat motstånd med match mot div 1-laget tillika farmarlag till Alingsås HK, HP Alingsås, som är ett ungt duktigt skolat lag med fart.

Matchen inleddes en aningen trevande från båda hållen där tavlan visade 3-3 efter 10 minuter. Dels berodde det på lite räddningar från båda lagens målvakter, men även en del tekniska fel.

Efter ytterligare 10 min hade HP ledning med 7-6 som sedermera drygades ut till 11-8 i paus i HP-favör.

Snacket i paus gick mesta dels ut på att vi var tvungna att rätta till detaljer i försvarsspelet, där vi blev alldeles för låga och gjorde det svårt för vår målvakt.

Framåt var det alldeles för mycket i sidled och vi fick ta många avslut när handen var uppe. Dessa avslut blir ju oftast lite mindre genomtänkta och det var HP duktiga på att straffa oss för. Så halvtidsledningen för HP var helt rättvis.

HP höll i taktpinnen även i början av 2:a halvlek och vi fick inte riktigt grepp på dom målmässigt. Vi krigade dock på med betydligt bättre försvarsspel vilket gjorde att vi var ikapp till 15-15. Då kändes det som vi var på gång, men med lite oskärpa från vår sida gjorde HP fyra raka mål fram till 19-15 efter 16 min. Här slängdes TO-kortet in och vi fick korrigera lite detaljer, framförallt i anfallsspelet.

På vår TO fick vi bra utdelning och kunde ”äta ikapp” oss mål efter mål och även rycka till oss ett par bollars ledning. Vi gjorde 10-4 de sista 14 min genom både 1:a och 2:a fas lägen som alltid varit vår styrka. Dessa skapades givetvis
av stabilt målvakt- och försvarsspel. När slutsignalen ljöd hade vi fixat segern med 23-25.

Sammanfattningsvis en liten för dålig första halvlek, men en mycket bra sista kvart av matchen där vi hade både ork och kyla.

HP Alingsås – Sörhaga HK 23-25 (11-8)

Målskyttar:
Tobias Nilsson 7, Nicolai Fredriksson 5, Victor Carlsson 4, Patrik Helsén 2, Anton Näverstedt 2, Patric Jigström 2, Arvid Spetz, Adam Larsson, Sebastian Martinez

Målvakt:
Alexander Axelsson 15/37=41% 0/1 str=0%

Spelarbetyg:
+++ Tobias Nilsson – tog stort ansvar framåt och visade vägen med fina satsningar
++ Nicolai Fredriksson – bidrog till att vända matchen med vassa kontringar och säkra avslut
+ Albin Molander – strålande försvarspel genom hela 2:a halvlek

Vi vill tacka HP Alingsås för en tuff och bra match och vi önskar Er stort Lycka Till i div 1 södra.

Till sist vill vi också tacka domaren Helena Johansson som pga hastig sjukdom fick döma matchenhelt själv och gjorde det riktigt bra, tack Helena och Lycka till med din domarsäsong.