Andra träningsmatchen på tre dagar

På måndagskvällen var det dags för en ny träningsmatch, denna gången mot IK Celtic i Valhalla. De spelare som inte spelade mot HP fick nu chansen till speltid. Tyvärr fick vi sjukdom på två av våra M6:or innan match och åkte till Göteborg med en ordinarie M6:a på den positionen. Tyvärr skadade sig Sebastian Stenbäcken tidigt i andra halvlek och fick utgå med skadat knä. Det gjorde att vi fick ”kasta in” lite ovana spelare på den positionen.

Nu ska vi i ärlighetens namn säga att det avgjorde inte matchen på något sätt, utan vi mötte ett mycket bättre och mer taggat Celtic. De spelade med bra fart i sitt anfallsspel med en hel del platsbyten vilket vi inte räknade rätt i och hamnade gång på gångfel i försvarsarbetet. Det försvarsarbetet gjorde det inte lättare för Marcus i kassen heller. Framåt var det alldeles för mycket upp och ner i kvaliteten, och det mesta tenderade i individuella  prestationen med varierad lycka.

15-15 i halvlek slutade sedermera med 26-25 i Celtic-favör. Vi kan bara konstatera att vi kan mycket bättre än vad vi visade idag, så matchen får bli en läropeng i att gå in med rätt inställning och ta för sig när man får chansen.

Vi tackar IK Celtic för god kamp och önskar dom lycka till i sitt div 3-spel.

IK Celtic – Sörhaga HK 26-25 (15-14)

Målskyttar:
Sebastian Martinez 7 (2), Patric Jigström 5, Victor Carlsson 4, Tobias Nilsson 2, Albin Molander 2, Arvid Spetz 2, Sebastian Stenbäcken, Nicolai Fredriksson, Simon Marklund

Målvakter:
Marcus Karlsson 14/35=40%, 0/4 str=0%
Alexander Axelsson 0/1 str=0%

Spelarbetyg:
+++ Sebastian Martinez, 100% både på kant- och strafflägena
++ Victor Carlsson, satte också sina lägen
+ Marcus Karlsson. trots lite ihålig hjälp i försvaret togs 40% av skotten