Bra första halvlek bäddade för segern

Efter två veckors uppehåll sen senaste matchen, så var det dags att dra igång seriespelet igen och vi gjorde det mot inga mindre än Kroppskultur. På förhand en tuff match och en utav de klassiska ”4-poängsmatcherna”, där vi skulle kunna göra ett litet ryck i serien och då ha Kropps bakom oss.

Matchen börjar i ett högt tempo och det är öppna dörrar bakåt åt båda riktningarna, att det blir hela 11 mål på 8min vittnar även om detta. För vår del så kändes det mer som att vi behövde höja koncentrationen bakåt bara, för vi stod rätt så bra hela tiden, men det var de sista som saknades. Framåt under de första 10min så är det Jonathan Östergren som driver på det mesta framåt, han göra hela 6 av våra 9 första mål.

Efter en som sagt lite trevande inledning, så får vi stenkoll på försvarsspelet efter 10min, efter att det stod 6-5 till oss, så går vi fram till hela 15-5 innan Kropps kan få till en reducering, återigen har vi en riktigt fin period i försvarsspelet där vi kan hålla nollan under en så lång stund och i den här matchen så resulterar det i riktigt många kontringsmål också, som vi kanske inte varit allt för bortskämda med under säsongen hittills. I slutet av första så slappnar vi av något, då vi märker att matchen är på väg att ”dö ut”, då varken vi eller Kropps har skärpan i spelet, men vi skall vara väldigt nöjda med en ledning med 17-9 när vi går ner i paus.

Inför den andra havleken pratade vi om hur viktigt det var att inte gå ner i tempot, utan köra hela vägen ut. Det brukar vara väldigt lätt att hamna i den fällan när man leder såpass stort i halvlek.

Andra halvlek börjar i princip som den första, med väldigt öppet försvarsspel från båda hållen och när Kropps reducerar till 16-21 efter 7min och får med sig en utvisning, så började det bli match igen. Men som tur är så reder vi ut stormen och kan spela 0-0 under utvisningen och sen göra 2 raka och på det sättet döda matchen. Resten utav matchen spelas egentligen bara av, inget utav lagen har skärpen som krävs i anfallsspelen och det blir väldigt mycket halvlägen som tas hela tiden, men vi är väldigt nöjda med att vi kan ta med oss 2p från den här matchen!

Från den här matchen så kvitterar Jonathan Östergren återigen ut högt betyg med sin fina första halvlek, hela 7 mål blev det då. I det här skall även Anton Larsson ha en stor eloge för sitt spel, han sätter upp många utav målen som vi gör och visar hur viktig han är för vårt anfallsspel. Alexander Axelsson Forsberg gör en bra match i mål och det resulterar även i väldigt många kontringspass idag, vilket var en bidragande orsak till det stora rycket som vi fick i första halvlek. Även kul att se Kasper Wallouch Lindholm hittat en fin form inför stundade matcher, nu när vi går in i en tuff period!

Nästa match är borta mot HK Skövde, som i dagsläget ligger 1p framför oss i tabellen. En tuff match är att utlova och vi skall göra allt för att det skall bli en riktigt bra prestation.

Sörhaga HK – GF Kroppskultur 33-26 (17-9)

Målskyttar:
Jonathan Östergren 10, Kasper Wallouch Lindholm 5, Anton Klingvall 5, Adam Larsson 3, Anton Larsson 3, William Damstedt 3, Tui Seebunmee 2, Emil Johansson, Eric Augustsson

Målvakt:
Alexander Axelsson Forsberg 24/46=52% + 0/4 str=0%