Blytung seger i Skövde

Ännu en vecka och ännu en ny match, denna gång var det för en gångs skull något så ovanligt som en bortamatch, efter tre raka hemmamatcher. Vi skulle ta oss till Skövde för att möta farmarlaget HK Skövde, som än så länge hade varit obesegrade hittills i serien. Med ett bra självförtroende efter matchen mot Kroppskultur, så var stämningen god inför avkast, trots att Skövde faktiskt hade prioriterat B-laget inför den här matchen istället för A-laget, då tre stycken spelare kom ner och skulle göra skillnad.

Under de första minutrarna så rivstartar vi med en snabb 3-0 ledning, men Skövde kan snabbt komma tillbaka i matchen igen och efter 8min står det 3-4. Redan under de första anfallen så ser man att Skövdes spel kommer kretsa väldigt mycket kring Skånela-lånet Hampus Söderman, väldigt frejdiga satsningar gör att det blir farligt i princip varje gång han har bollen. För oss handlar det mycket om Anton Larsson istället, som får en riktig fullträff idag, han ligger bakom både inspel till linjen, kantutspel och göra även många viktiga mål framåt.

Efter 8min in i matchen så får vi till ett riktigt bra försvarsspel, vilket resulterar i många fina 2:a fas mål, samtidigt som vi faktiskt tröttar ut Skövde och efter 17 min så har vi helt plötsligt gått upp i ledning med hela 11-4. I det här skedet av matchen börjar Skövde vakna och vi spelar jämnt resten av halvleken, som tillslut slutar med ledning 15-9 till Sörhagas favör.

En första halvlek som inte kan sammanfattas på annat sätt än att det blir en riktig lyckoträff efter 10min, där vi stressar Skövde i deras anfallsspel och när de väl kommer igenom så får vi ett par viktiga räddningar som istället kan resultera i kontringar. Dock hade vi med oss när vi skulle gå ut inför andra, att Skövde skulle höja sig ett par snäpp, då vi vet vilka kapabla handbollsspelare det finns i de laget.

Andra halvlek börjar egentligen precis som slutet av första, lagen byter mål med varandra och det blir rätt öppet bakåt. Vid ställning 12-18 efter 5min, så blir det istället Skövde som snabbt kan göra 3-0 iom ett lyckat övertalsspel. I det här läget av matchen så känns det som att Skövde verkligen är på gång, men vi tar en timeout i helt rätt läge och kan därmed lugna ner oss lite. Vi går från 15-18 till 15-20 och kan skaffa oss lite andrum igen, efter viktiga mål av Anton Larsson och Jonathan Östergren. Då är det istället Skövdes tur att ta en timeout, de börjar spela 7-6, vilket får önskad effekt då de snabbt kan gå från 16-21 till 20-21 på 7 min. I det här läget känns det lite skakigt, men i anfallet efter vi just släppt in 20-21, så kan Adam Larsson sätta viktiga 20-22. Vilket verkar ta luften är Skövde under en stund, för vi kan faktiskt gå upp till en 3-målsledning med 5min kvar av matchen. Men som vi alla vet så går det ju väldigt fort i handboll och på 1min har Skövde helt plötsligt hämtat upp vårt lilla försprång och nosar oss i nacken med 22-23 med 3min kvar. Nu var det inte tid för något skönspel, utan Kasper Wallouch Lindholm gör 22-24 på ren vilja och liggandes i luften kan han göra 22-24. På något sätt personifierar det hela andra halvlek, ett jäkla jobb krävdes för varje mål vi skulle göra.

Med 1min kvar av matchen gör vi 23-26 och känner att vi skall ha punkterat matchen, men Skövde satsar allt på ett kort och 8sek efter vi gjort mål, så reducerar Skövde till 24-26. På avkastet så släpper Skövde vår spelare helt rent och det blir tyvärr övertramp, kontring på det och klockan står på 59.24 när de kan reducera till 25-26, återigen så släpper Skövde till ett friläge, som vi måste ta, och den här gången missar vi tyvärr och Skövde har 15 sekunder på sig att kunna kvittera. Som tur är så kan det sista skottet räddas av Alexander Axelsson Forsberg och vi kan åka med två poäng hem till Alingsås!

Sammanfattningsvis så var det här en riktig lagseger, ingen faller ur ramen och i de viktiga lägena kliver många fram och vill verkligen vinna matchen. Individuellt sätt så gör Anton Larsson en riktigt bra match och styr anfallsspelet på ett bra sätt, även Adam Larsson skall ha ett stort plus för sitt slit både framåt och bakåt!

Nu väntar en go träningsvecka innan vi tar emot Rosendal hemma på lördag.

Kl 16:00 är det avkast i Nolhagahallen!

HK Skövde – Sörhaga HK 25-26 (9-15)

Målskyttar:
Anton Larsson 7, Adam Larsson 5, Jonathan Östergren 4, Anton Klingvall 2, William Damstedt 2, Kasper Wallouch Lindholm 2, Emil Johansson 2, Linus Eriksson, Tui Seebunmee

Målvakt:
Alexander Axelsson Forsberg 18/42=43% + 1/3 str=33%