Två poäng i hemmapremiären mot Skövde

Efter ha slickat såren under veckans träning efter premiär- och förlustmatchen mot Baltichov var det dags att ta emot HK Skövde i hemmapremiären i Nolhaga. Ett Skövde som kom från en klar hemmaseger i sin premiär. Skövde innehåller ett koppel unga, duktiga och skolade handbollsspelare där även några får testa Handbollsligan med elitlaget och som gärna spelar med fart och tryck. Allt detta var vi givetvis förberedda på och hade inte tänkt att gå i samma fälla som i Baltichovmatchen.

Till dagens match kunde vi glädjande ställa Linus Eriksson på banan igen efter ett antal veckors skadeuppehåll. Tyvärr tvingades vi vila Kasper idag som åkte på en smäll mot huvudet på torsdagsträningen. Det ska dock inte vara någon större fara.

Första 7-8 minuterna såg det ganska så bra ut och fick hyfsad träff i vårat försvarsspel. Nästa 7-8 minuters period var något som vi hamnade i helt självförvållat. Bortkastade bollar, tekniska fel och att vi blev alldeles för nedtryckta i försvarsspelet gjorde att Skövde fick en riktigt bra period med att göra 5-1 på oss och rycka till sig en 9-4 ledning. Här fanns det lite tendenser som i premiärmatchen att vi blev alldeles för försiktiga och inte trodde riktigt på det vi gjorde. Vi fick en utvisning mot oss och det verkade tända laget lite och när den var avverkad var det vår tur att peta in lite bollar och krypa lite närmre till underläge med 10-11 i paus.

I andra halvlek fanns det mycket mer att ge med Sörhaga-ögon sett. Trots att det var lite knackigt framåt hade vi bara ett underläge med ett mål. Inledningsvis bytte vi mål med varandra framtill 14-14 efter 8 minuter. Då fick vi verkligen in en fullträff med bra målvaktsspel, därpå följande helkontringar och några baljor i tom kasse när Skövde spelade övertalsspel utan målvakt. 5-0 på de följande 7 minuterna var ett övertag vi sedan aldrig släppte. Visst Skövde var lite på gång och hade 20-18, men vi lyckades knyta ihop säcken sista 5 minuterna och till slut vinna med 26-20.

En lite för svajig match för vår del med lite väl mycket toppar och dalar. Dessa bör vi försöka jobba bort lite och spela mer jämnare under 60 minuter. Det blir lätt frustrerat när vi är i dalarna men idag lyckades vi dock reda ut och gjorde det riktigt bra. När vi är riktigt bra så är det bra, men de dåliga sekvenserna kan bli alldeles för dyrbara, idag gick det dock vägen.

När vi får bra målvaktspel, som i andra halvlek 59% i räddningar + 2 räddade straffar, och får våra kontringar och omställningar att fungera då blir vi tunga att möta. Så nu gäller det att slipa vidare på träningarna, så kommer detta bli trevligt framöver.

Sörhaga HK – HK Skövde 26-20 (10-11)

Målskyttar:
Anton Larsson 7 (4), Victor Carlsson 5 (1), Linus Eriksson 5, Anders Alfredsson 3, Emil Johansson 2, Adam Larsson 2, Adam Sjöberg, Ludvig Åstrand

Målvakter:
Alexander Axelsson 15/33=45% 0/2 str=0%
Elias Jönsson 2/2 str=100%

Plusligan:
+++ Linus Eriksson
++ Anton Larsson
+ Adam Sjöberg

Ett litet plus även till målvaktsparet Alex/Elias för en stark andra halvlek.