Noll poäng i div 2 premiären

Äntligen var det dags för seriepremiär i vår återkomst till div 2-handbollen. För motståndet stod det av både eget och andras tips skall vara laget som vinner den här serien, IK Baltichov. En match för vår del helt utan press men ändå rolig och av derbykaraktär.

Lite sjukdommar mm har strulat under veckan, men vi kunde ändå mönstra det bästa tillgängliga laget.

Matchinledningen var helt klart bra bakåt, men alldeles för ofokuserat framåt. Vi brände alldeles för mycket bra lägen och kostade även på oss att missa tre straffar. Sådant spel håller ju givetvis inte utan Baltichov fick det där målmässiga övertaget med 3-4 bollar som stannade vid underläge 15-10 i paus. Var det inte deras målvakt som vi träffade så var det ”virket” istället och Baltichov satte sitt.

Vi var överens om i halvlek att vi hade mycket mer att ge framåt så fem bollar var inget oöverkomligt underläge såsom första halvlek såg ut.

Men att då inleda första 4 min och spela 0-4 då gjorde vi det extra svårt för oss. Den inledningen gjorde att Baltichov fick spela sitt spel helt utan press och behövde kanske inte riktigt gå för det utan kunde spela av andra halvlek ganska ostört. Vi spelade väl upp oss framåt i vissa sekvenser men det blev alldeles för sporadiskt för att kunna störa Baltichov idag.

Om nu detta, Baltichov, är laget som skall spela hem div 2 västra 2018/2019 behöver vi kanske inte oroa oss och dra för stora slutsatser av denna förlustmatch. Vi kommer igen redan nästa helg då vi har hemmapremiär mot Skövde. Vi vet att vi kan bättre än det vi visade i dagens premiär.

IK BALTICHOV – SÖRHAGA HK 29-22 (15-10)

Målskyttar:
Victor Carlsson 7 (2), Kasper Wallouch-Lindholm 6, Anton Larsson 4, Adam Larsson 2, Adam Sjöberg 2, Luan Gashinus

Målvakter:
Alexander Axelsson 0-41 min 8/28=29% 1/3 str=33%
Elias Jönsson 42-60 min 2/8=25% 0/1 str=0%

Plusligan:
+++ Kasper Wallouch-Lindholm
++ Adam Sjöberg
+ Luan Gashinus