Stark insats mot serieledarna I Nolhaga – gav två sköna hemmapoäng

På fredagskvällen gästades vi av serieledarna HP Skövde 90. Bortamatchen i höstas i Skövde var vi med i större delen av matchen trots förlust med 28-24, så det fanns all anledning att tro på poäng i hemmaborgen. Sedan skall man ha klart för sig att HP Skövde är ett riktigt duktigt lag med flera skickliga spelare. Skulle vi kunna rubba Skövde krävdes en helt annan attityd än vad vi visade upp mot Backa förra veckan.

Det märktes tydligt redan från början att idag ville vi något helt annat än i matchen mot Backa. Vi inledde strålande bakåt och fick bra träff på Skövdespelarna som fick mer än ofta ta dåliga lägen, dessutom kryddat med stort målvaktsspel. Vi kunde utnyttja vårt 1:a och 2:a fas-spel och fick även ”hål” på rutinerade Per Nystedt i Skövdekassen. Även det uppställda spelet fungerade idag och vi spelade verkligen för att sätta varandra i bra lägen och putsade bort det individuella spelet som har fällt oss i många matcher. Skövde gjorde 1-0, men det var enda gången de var i ledning. Vi svarade med 3 snabba fram till 3-1 och därifrån förde vi verkligen matchen. 5-2 blev till 9-5, sedan till 15-9 för att stanna i paus med ledning med hela 19-10 mot serieledarna. Stabilt försvars- och målvaktsspel med nästan 60% i räddningar, var grunden till den mycket fina genomförda halvleken.

Detr kan ju tyckas enkelt att leda med 9 bollar i paus, men ni som kan er handboll vet att det kan gå fort. Budskapet i halvlek var att hålla samma fokus och trumma på i spelet precis som i första halvlek. Tyvärr blev vi alldeles för försiktiga och plötsligt hade Skövde inlett med att göra 3 raka mål och vi tvingades ta timeout och väcka upp oss och komma tillbaka till vår spelplan. Den fick effekt direkt och vi gjorde själva 3-0 efter den TO. Därefter var Skövde aldrig i närheten av att komma oss närmare rent målmässigt. Vi lyckades spela av 2:a halvlek på att acceptabelt sätt och bärga 2 poäng. Sista kvarten försökte Skövde störa oss med olika offensiva försvar, men vi lyckades reda ut på ett hyfsat bra sätt och spela hem matchen med 31-23.
Sörhaga HK – HP Skövde 90 31-23 (19-10)

Målskyttar:
Emil Johansson 8, Patrik Helsén 7, Sebastian Martinez 4 (2), Victor Carlsson 3, Albin Molander 3, Tobias Nilsson 2, Adam Larsson 2, Patric Jigström, Anton Näverstedt

Målvakter:
Alexander Axelsson 27/47=57% 0/2 str=0%
Marcus Karlsson 0/1 str=0%

Plusligan
+++ Emil Johansson
++ Patrik Helsén
+ Alexander Axelsson