Spelarpresentation Tobias Nilsson

Då börjar vi med den första spelarpresentationen och det är ingen mindre än Tobbe Nilsson som får förtroendet att börja. Tobbe som är född 94 är en utav dem som var med i AHKs gyllene generation som tog JSM-Brons två år irad. Nedan ser ni intervjun.

Berätta om din handbollsbakgrund?

Provade på att spela handboll när jag vart runt 7-8 år men tyckte inte det var roligt då, men sen när man blev äldre så växte handbollen fram mer och mer, jag började spela i Torsby IF när jag var runt 12 år. Sedan spelade jag ett par år tills man kom till det jobbiga valet man skulle göra till gymnasiet. Jag valde mellan att gå fotbollsgymnasiet eller att gå hanbollsgymansiet. Det blev till slut att jag valde hanbollsgymansiet för att det var lättare att bli något inom det än inom fotbollen. Så när jag var 16 år så flyttade jag till Alingsås och började spela där. Väldigt nöjd med detta valet då jag har varit med och fått 2 JSM brons samt utvecklat mig som handbollspelare enormt mycket.

Beskriv dig själv som spelare?

En liten snabb spelare som lever på sin snabbhet och spelsinne.

Hur känns det att börja i Sörhaga HK?

Det känns enormt roligt att det har kommit en ny handbollsklubb i Alingsås. Har spelat med vissa spelare i HP och det ska bli kul att spela med dom igen.

Förväntningar inför säsongen?

Har rätt höga förväntningar inför säsongen då vi har ett riktigt bra lag på pappret. Så det kommer bli hög konkurrens för att få speltid. Så jag förväntar mig att vi går upp till 3an direkt.

Förebild inom handbollen?

Svår fråga, finns många bra spelare. Men skulle säga Dalibor Doder. Han och min spelstil är lite samma, vi lever på våran snabbhet och spelsinne.

Vart jag ser mig om tio år?

Svårt att säga men hoppas ju alltid på få spela elitserien men det är en lång väg dit. Men jag ser mig självspela i antingen allsvenska eller elitserien.