Återigen en hedersam förlust

På fredagskvällen gästades vi av anrika klubben GIK Wasaiterna från Angered. Ett lag som inledningsvis gått ganska bra i serien. På nytt åkte vi på en hedersam förlust som inte inbringade några poäng.

I början av matchen bytte vi mål med varandra och det var väl inget lag som direkt förde matchen. Det var lite slarv åt båda hållen. Wasaiterna inledde med att köra med ett 5-1 försvar med en mycket offensiv spets, som det kändes som att vi kunde hitta lösningar på. Efter ca 10 min gjorde Wassarna ett ryck och fick en tremålsledning. Mycket pga av tekniska fel från vår sida som vi blev straffade för.

Efter dryga kvarten var det vår tur att få lite flyt i spelet vilket gjorde att vi kunde sätta tre raka mål och gå fram till 9-9. Sista 10 min blev jämna rent målmässigt och i halvtid hade vi underläge med 13-14.

I halvlek var vi överens om att försöka lyfta lite mer i försvaret och inte bli för låga på deras skyttar, vilket vi hade en tendens att bli för ofta i första halvlek.

Det kändes som att de detaljer vi pratade om i halvlek var påväg att ge utdelning inledningsvis. Försvarsmässigt blev det lite bättre och vi var mer bestämda i det vi gjorde bakåt. Efter 13 min hade fått tre bollars försprång till 19-16 och spelade riktigt bra. Därefter följde över 3 minuters mållöshet från båda lagen där vi hade fyra anfall med goda möjligheter att göra 20-16. Men en rad tekniska fel och att vi spelade med fart utöver vår förmåga gjorde att vi brände allt för mycket. Efter 23 min in i andra halvlek var Wassarna ikapp till 21-21. De sista 7 minuterna vill man som SHK:are helst glömma då vi enbart lyckades göra ett mål, som vi enbart kan skylla på vår egna oförmåga.

I en sådana här jämna matcher vinner vi inga poäng med att inte klara av att göra dom viktiga målen i ett slutskede. Tyvärr var det också så att de tekniska felen kulminerade de sista 7 minuterna, vilket man givetvis inte har råd med. Har vi dessutom återigen en match med målvaktsräddningar på över 40%, ja då måste vi ta poäng.

Vi får slicka såren i helgen och ta nya tag på måndagsträningen och hoppas att alla förkylningar nu är borta så vi får fulla träningar med bra tempo.

Stort tack till er nästan 250 personer som tog Er ner till Nolhaga och stöttade oss!

Sörhaga HK – GIK Wasaiterna (13-14) 22-24

Målskyttar:
Patric Jigström 5
Tobias Nilsson 4
Simon Marklund 3
Sebastian Martinez 3 (2)
Emil Johansson 2
Patrik Helsén 2
Adam Larsson 2
Victor Carlsson 1

Målvakter:
Alexander Axelsson 18/41 = 44% 1/2 str = 50%

Spelarbetyg:
Tobias Nilsson +++
Sebastian Martinez ++
Simon Marklund +