Äntligen lossnade det – två poäng med hem från Halmstad

Ni är många som har följt vår serieinledning framförallt på hemmaplan där poängen”glidit oss ur händerna” match efter match. Det har inte varit direkt orättvist utan vi har mer fallit på egna misstag, men idag gjorde vi som helhet en riktigt bra match bakåt kryddat med lite mer vilja framåt. Då kom poängen också!

Det märktes redan från början att hela laget var överens om att sälja sig dyrt i dagens match. Vi mötte ett storvuxet Halmstad HF med starkt skytte, men vi tog fajten riktigt bra bakåt och krigade genom hela matchen. Inledningen var ganska så jämn där vi bytte mål med varandra tills den 20 min då vi ryckte till oss 12-9. Här kändes det som att vi fick till spelet precis som vi ville och kunde via snabba omställningar kontra in lite enkla mål. Istället för att ta tillvara på flowet vi hade kom några tekniska fel som Halmstad straffade oss för och efter 30 min hade vi 14-14. Skillnaden på div 2-nivå mot de serier vi spelat i tidigare är just de tekniska felen som man straffas för obönhörligen. Men vi var med och vi var helt överens om i halvlek att det fanns mer att plocka fram.

Andra halvlek inleddes med just den attityd vi pratat om i paus och vi gjorde tre raka mål på 2.30 min. Faktum var att vi aldrig släppte ledningen till Halmstad vi något tillfälle under andra halvlek. De hade oavgjort 23-23 samt 24-24 annars satt vi i förarsätet. Med 5 min kvar tog Halmstad TO och spelade 7-6 som vi fick lite problem med. Skillnaden idag var dock att vi tog för oss mer framåt och gick mer på djupet än i sidled vilket gjorde att vi kunde sätta våra lägen framåt. Även om vi bara hade ett upp, 29-30, med ca 2 min kvar kändes det som vi hade bestämt att poängen skulle vi ha med oss idag. Några bra räddningar i slutet gjorde att vi satte de två sista målen fram till seger med 32-29.

Det var en blandning mellan glädje och lättnad som de 2 första poängen i SHK´s div 2 historia inbringades. Det har varit oerhört frustrerande att vi kammat noll på de fyra första matcherna. Men vi kan inte skylla på någon annan än oss själva. Vi har dock krigat varje träning och analyserat vad vi kan bättre och idag gav det resultat. Nu är segernollan spräckt och detta ger oss rejält med boost inför fortsättningen.

HALMSTADS HF – SÖRHAGA HK 29-32 (14-14)