Alldeles för givmilda i Angereds Arena

Att möta ett topplag och vara så givmilda som vi var idag duger så klart inte. Dagens motståndare Wasaiterna tackade och tog emot genom att straffa oss obönhörligen i våra tekniska fel.

Inledningsvis så såg det dock ganska så bra ut med en ledning efter ca 15 min med 7-5. Tyvärr blev vi lite för ivriga med denna ledning och började slarvade framåt med dåliga pass, tappade bollar där Wasaiterna straffade oss rejält. I takt med svajiga anfallsspelet blev vi även alldeles för passiva bakåt och blev allt för ofta nedtryckta. I halvtid hade Wasaiterna hastigt snott till sig en femmålsledning.

Kunde vi bara putsa bort alla tekniska fel och hålla oss mer till spelplanen, var vår absoluta övertygelse att vi kunde vända detta. Utifrån det vi pratade om i halvlek kunde man undra om någon lyssnade på vad vi sa i paus. Av spelet att döma verkade det nämligen inte så, utan Wasaiterna gjorde 4-0 på de inledande 3.30 min. Timeout blev ett faktum och nu verkade vi lyssna då vi gjorde 4-0 på 4 minuter. Med tanke på tabelläget fanns det inget att förlora, varje mål kan bli mycket viktigt framöver. Med 10 minuter kvar hade vi ett underläge med nio bollar, men med den goda moral vi har krigade vi på och var så nära som 27-25 med bollen i anfall där avslutet tog i ribban med två minuter kvar. Det sista lyckades vi inte komma närmre utan Wasaiterna fick kassera in båda poängen, kanske rättvist över 60 minuter. Vi bjöd på alldeles för mycket idag och vi skall kunna rubba ett topplag.

Nya tag på lördag 11 mars kl 16.00 i hemmaborgen då vi tar emot HK Hök i kanske säsongens hittills viktigaste match.

GIK Wasaiterna – Sörhaga HK 28-25 (14-9)

Målskyttar:
Emil Johansson 6, Adam Larsson 4, Sebastian Martinez 4 (1), Patrik Helsén 3, Patric Jigström 2, Viktor Johansson 2, Tobias Nilsson 2, Ludwig Rönnberg, Simon Marklund

Målvakter:
1-32 min Alexander Axelsson 10/27=37%
33-60 min Marcus Karlsson 10/21=48% 0/1 str=0%