Fantastiska Sörhagasupportrar – och härliga två poäng

Lördagens match i Nolhagahallen mellan Sörhaga HK och HK Hök var betydelsefull ut två aspekter. Dels var det två lag som skulle kriga om två ytterst viktiga poäng och dels var det en insamling i ”kriget” mot cancer. Vi har själva i laget fått möta den lömska sjukdom på mycket nära håll, när vår spelare Nicolai drabbades av cancer. Detta har gett oss alla perspektiv på saker och ting. Vi bestämde oss tidigt i Sörhaga HK för att bidra på vårat sätt för att kunna skapa en bättre tillvaro för de som drabbas av cancer. Vi tog initiativ till att varje säsong ha en ”Cancermatch” där alla intäkter oavkortat går till organisationen Ung Cancer. Vi hoppas att de pengar vi samlar in skall komma väl till pass för någon som har det kämpigt i sin cancersjukdom, där vi genom insamlingen kan sprida lite ljus i den drabbades vardag.

Vi kan inte nog tacka Er alla som kom till Nolhagahallen denna eftermiddag och skänkte ca 10 000 kronor i vår insamling till Ung Cancer. Vi vill också i sammanhanget omnämna våra domare Linnea Karlsson och Jennie Larsson som dels gjorde ett bra jobb på planen, men även skänkte hela sitt domararvode för denna match till Ung Cancer insamlingen, tack Linnea och Jennie!

Alla Ni som fanns i Nolhaga gjorde även sitt till för att stötta oss på planen i denna viktiga match mot HK Hök. En match där vi inledde lite trögt och nervöst. De första 8 min kunde man väl inte avläsa någon riktig tendens då vi i princip bytte mål med varandra fram till 5-5. Det fanns dock klara brister i vårt försvarspel där vi blev alldeles för nedtryckta och glesa. Hök kom alldeles för lätt igenom på sin genombrott och det fick verkligen sota för när Hök gjorde 4-0 på oss fram till ledning 9-5. Däremellan hade vi även tagit en timeout för att rätta till det som inte stämde, men båda försvars- och målvaktsspel fanns det mer att önska ur. Istället blev det några byten som förändrade matchbilden. Albin kom in och lossade sin ”slägga” vid några tillfällen och plötsligt började vi knapra in Hök´s försprång. Försvararbetet blev också betydligt bättre och som på beställning kom även målvaktsräddningarna. Efter 30 min spelade hade vi hämtat upp Hök´s ledning och kvitterat till 13-13.

I andra halvlek fanns det inget annat än att bibehålla det vi avslutade första halvlek med. Tajt och rörligt bakåt, samt att inte bli nedtryckta. Detta lyckades vi riktigt bra med samtidigt som vi var ytterst skärpta framåt, vilket bäddade för att vi gjorde 4-0 på Hök det första fyra minuterna. Denna inledning präglade i stort sett hela andra halvlek där vi aldrig släppte in Hök i matchen igen. Närmare än de 4 bollar vi hade upp, kom Hök aldrig. En gedigen andra halvlek som grundlades de första fyra minuterna, där vi aldrig föll igenom utan höll oss till vår spelplan.
Sörhaga HK – HK Hök 30-24 (13-13)

Målskyttar:
Patric Jigström 5, Sebastian Martinez 5 (2), Patrik Helsén 5, Emil Johansson 4, Adam Larsson 3, Albin Molander 3, Tobias Nilsson 3, Simon Marklund 2

Målvakt:
Alexander Axelsson 21/42=50% 1/4 str=25%
Stort TACK till Er alla som kom och stötta oss till två ytterst viktiga poäng, men som också var så oerhört generösa i insamlingen till Ung Cancer.

Nästa hemmamatch är lördagen den 25 mars kl 14.00 då vi tar emot IK Baltichov i ett derby, välkomna!