Två poäng i en trög tillställning

Då var det äntligen dags för en hemmamatch igen, då ett par lag har dragit sig ur så har det blivit väldigt ryckigt och vi såg verkligen fram emot att spela hemma igen. Detta märktes tydligt de första 6-7 min av matchen då vi startar i ett väldigt bra tempo och kan snabbt gå upp till säker 4-0-ledning. Efter denna perioden så kan man väl säga att prägeln på matchen sätts, vi står upp väldigt bra bakåt och Trollhättan kommer inte till ett bra läge nästan någon gång under hela matchen utan får kämpa med handen uppe i princip varje anfall. På detta kan vi kontra och kommer till väldigt bra lägen, men tyvärr finns inte skärpan där idag utan vi missar fruktansvärt mycket och deras målvakt gör en bra match i målet, men kommer man till såpass många rena lägen så måste vi kunna göra mer mål och det kräver vi av oss själva också. Vi är övertygade om att det kommer att se bättre ut redan nästa vecka på torsdag när serien vänder och vi åker till Trollhättan istället för att försöka ta två poäng!

På plussidan idag så hittar vi Kasper Wallouch Lindholms tempo i kontringar, där vi får ett par lätta mål där Kasper driver från egna planhalvan och bara ”kör över” motståndet på andra sidan, riktigt kul att se! Vi får även ta med oss ett riktigt stabilt försvarsspel, där vi får jobba hårt, då Trollhättan har långa anfall hela matchen och tålamodet sätts på prov hela tiden.

Tillslut vinner vi faktiskt matchen med 12 bollar och det hade vi såklart sett som godkänt före matchen, men så som det utspelar sig så hade vi kanske kunnat få med oss ytterligare 5-6 bollar som är viktig när vi skall summera serien. Men nu är vi faktiskt i serieledning igen på målskillnad mot Guldkroken, men med en match mindre spelad, det är de viktigaste den här helgen!

Sörhaga HK – KFUM Trollhättan 24-12 (10-7)

Målskyttar:
Kasper Wallouch Lindholm 5, Emil Johansson 5, Patric Jigström 4, Linus Eriksson 3, Simon Marklund 3, Oscar Jansson, Adam Larsson, Anton Näverstedt, Adam Sjöberg

Målvakt:
Alexander Axelsson 18/28=64% 0/2 str=0%

Plusligan:
+++ Kasper Wallouch Lindholm
++ Patric Jigström
+ Alexander Axelsson