Nya två poäng bärgades på bortaplan mot Team Kropps

I det något sönderhackade spelprogrammet var det ånyo dags för en bortamatch efter två veckors speluppehåll. Det blir väldigt knepigt när det inte blir något flyt i seriespelet pga att lag dragit sig ur. Det blev ganska så tydligt i dagens match mot Team Kropps i Agnebergshallen.

Vi inledde starkt och gick fram till 4-1 efter 5 min, och det såg ganska så tryggt och säkert ut. Kropps unga garde hade dock inte tänkt att vika ner sig utan klamrade sig fast målmässigt och efter en kvart hade vi ledningen med ”bara” 9-8. Här lös det igenom lite hur matchotränade vi blir, när matchandet sker varannan vecka. Trots att vi haft bra träningar så verkar vi vilja lite för mycket individuellt och tar en hel del osmarta beslut, genom att tex dra ett eget avslut från 9m utan vare sig uppbackning eller förarbete. Det klart att alla vill så mycket när det väl blir match, men för det kollektiva blir det inte bra när ”jaget” går före laget. Detta är något vi får slipa vidare på.

När vi väl kom underfund med att spela som ett lag, ja det går det som de sista 12 minuterna i första halvlek som vi spelar hem med 9-3 och går till halvtid med ledning 18-11. Bra satsningar och avtal där vi hela tiden skickar bollen vidare tills vi får det bästa läget och där har vi många spelare som är säkra i sitt läge, svårare än så behöver det inte bli.

Under andra halvlek fortsatte vi att verkligen spela som ett lag. Vi höll ihop det fantastiskt bra bakåt som genererade i en hel första och andra fas kontringar. I det uppställda spelet framåt gjorde vi också många bra saker som vi genomförde perfekt. De första 10 min gjorde vi hela 8-1 på och ”tåget gick” verkligen för våra motståndare. Sista 20 blev väl en aningen avslagen med tanke på det rent siffermässiga övertaget. Från lagledningens sida får det väl finnas en viss acceptans att fokus inte är 100% när man leder med 12-15 bollar.

Extra roligt att Oscar Jansson gjorde comeback från skada och inte spelat sedan seriepremiären. Det extra tråkiga var att han inte fick spela mer än 20 min då det röda kortet hissades upp. Väl hårt kan man tycka
då Oscar träffade målvakten i huvudet vid ett kantavslut helt oavsiktligt. Domarnas förklaring var att målvakten stod helt still och blev träffad. En situation som man kan ha delade åsikter om, men som vi ändå fick rätta oss efter. Surt för Oscar dock, men som säkert är extra spelsugen på lördag istället.

Nu blir matchandet lite tätare innan juluppehållet med två matcher inom en vecka med start på lördag med
äntligen en HEMMAMATCH då KFUM Trollhättan gästar hemmaborgen på lördag den 9 dec kl 15.30.

HF Team Kropps – Sörhaga HK (11-18) 20-35

Målskyttar:
Kasper Wallouch Lindholm 8 (1), Linus Eriksson 6, Adam Larsson 5, Emil Johansson 5, Simon Marklund 3, Patrik Helsén 3, Patric Jigström 3, Adam Sjöberg, Oscar Jansson

Målvakter:
Alexander Axelsson 1-43 min 17/30=57% 0/1 str=0%
Joakim Svensson 44-60 min 4/9=44% 0/1 str=0%

Plusligan:
+++ Kasper Wallouch Lindholm
++ Alexander Axelsson
+ Adam Larsson