Returmatch mot KFUM Trollhättan

För 5 dagar sedan hade vi hemmamöte mot Trollhättan och nu när serien vände var det dags för nya match mot Trollhättan, denna gången på bortaplan. Svårt att säga om det är en fördel eller nackdel att spela mot samma lag på så kort tid. Inledningsvis såg det ut som det var en klar nackdel sett med Sörhagaögon. 0-3 efter 5 min och det var inte mycket som stämde. Lika slirigt i snömodden som det var på vägen till Trollhättan var det även under Sörhaga-dojjorna. Man hoppades ju att 12-måls segern på hemmaplan var ett avslutat kapitel och att ingen trodde att det skulle gå lika enkelt idag. Trollhättan kom även med någon spelare som inte var i vår hemmamatch och hade all
anledning till revansch. Som Ni förstår kom ju timeout-kortet fram vid 0-3 och det var dags att väcka upp spelarna. Vi var alldeles för klena i vårat djupledsspel och spelade mer och mer i sidled, och där vet ju alla att målen inte står utan dom står ju på kortsidan. Timeouten fick önskad effekt och vi börja trampa mer mot mål och där var vi oftast mycket starkare än våra motståndare. När den ”polletten” hade trillat ner gjorde vi 6-0 på de kommande 10 minuterna och hade ledning med 6-3. Dessa tre bollars försprång höll vi nästan halvleken ut, men istället för att knyta ihop halvleken så lät vi Trollhättan få lite häng med två raka mål till 11-12 ledning i Sörhagafavör, tack vare tamt försvarsagerande.

Bortsett från första 5 och sista 2 minuterna i halvleken gör vi egentligen det vi ska göra och då är det inget snack om vilket som är det bättre laget. Men när vi krånglar till det för oss, ja då har Trollhättan duktiga spelare som inte är sena på att utnyttja det.

Vi visste med oss att vi hade mer och ge, det visade frustrationen i paus. Fast beslutna om att göra det bättre i andra halvlek gick alla ut med en knuten näve och ville prestera bättre. Visst blev andra halvlek klart bättre och rent målmässigt spelade vi hem den med 16-8, vilket vi säkerligen även kunde gjort i första halvlek om skärpan varit skarpare. När vi väl kommer igång som i andra halvlek och släpper handbromsen och satsar för varandra istället för att bara ”lämna över” till varandra, ja då blir vi tunga att möta.

Så att vinna med 9 bollar borta mot Trollhättan för anses som en klart godkänd insats även om vi önskat att spelet skulle suttit i alla 60 minuter, men ibland får man inte allt.

Sedan ska Trollhättan ha en eloge för sitt arrangemang. Alltid roligt att komma till Älvhögsborg och spela med en sådan engagerad speaker som verkligen gör reklam för vår sport handboll. Ordning och reda i sekretariatet och trevlig personal, tack för det!

Återigen var det härligt att höra och se våra Sörhaga-supportrar på läktaren, tack för det stödet!

Nu tar vi lite juluppehåll och bjuder in Er till vår hemmamatch mot Team Kropps, lördag den 6 januari kl 15.30 i Nolhaga.

Vi i Sörhaga HK vill passa på att önska Er supportrar, sponsorer och alla ideellt arbetande i Sörhaga en riktigt God Jul & Gott Nytt År!

KFUM TROLLHÄTTAN – SÖRHAGA HK 19-28 (11-12)