Information från Sörhaga HK

Vi i Sörhaga HK vill med denna text kraftigt ta avstånd från alla kommentarer och inlägg i sociala medier om att vi skall enkelt ska gå igenom div 3 VSN i handboll obesegrade. Denna obefogade hets är helt ogrundad där flera lag redan förra året haussade oss hela tiden på ett sätt som inte kändes okej. Nu trodde vi i Sörhaga HK att detta hade lagt sig inför denna säsongen i div 3, men så är tyvärr inte fallet.

Sörhaga HK´s målsättning i det längre perspektivet är att försöka ”klättra upp” i seriesystemet några ”hack”, men det innebär inte att vi skall gå igenom seriesystemet med serieseger varje år. Redan i år möter vi många bra lag där vi inser att vi kommer få det mycket tufft. Vi har inga som helst problem med att spela kvar i div3 i någon säsong, det viktiga för oss är att bygga Sörhaga HK på sikt och bli en stabil förening. Det är oerhört många bitar som skall fungera i en förening och då är det som händer på planen bara en bit i det hela pusslet.

Vi Sörhaga HK är ett gäng killar som tycker om att spela handboll. I stort sett alla spelare är fostrade i Alingsås HK, med något undantag. Av olika anledningar har sedan spelarna lagt av, inte klarat av elitsatsning mm mm och då har Sörhaga HK blivit det alternativet till AHK om man vill fortsätta spela handboll i Alingsås.

Självklart har gruppen en målsättning med det vi håller på med som i stort sett alla har som bedriver en verksamhet, något gemensamt att sträva emot.

I denna ingår inte ”att vi själva sagt att vi siktar på att enkelt gå igenom div 3 obesegrade”.

Vi har många sponsorer och stödmedlemmar som vi är oerhört stolta att samarbeta med. Vi har ett, och tar ett ansvar för dessa samarbetspartners genom att vara ödmjuka och seriösa i Sörhaga HK. I den ingår inte att ”slå sig för bröstet” och vara lite för mer än andra.

Vi i Sörhaga HK vill värna om handbollen i staden Alingsås. I Alingsås HK har vi lokomotivet till handbollsintresset som står för varumärket ”handboll” i staden.

Vi är inte på något vis konkurrenter till AHK utan ser dom som en samarbetspartner där vi tillsammans främjar handbollen på olika nivåer där Sörhaga HK skall vara ett komplement  till AHK´s elitsatsning. Redan under vår korta sejour som förening har vi haft många och bra möten med AHK som lovar mycket gott för framtiden.

Det är också helt i sin ordning att ”lägga press” på oss som motståndarlag, det ingår ju lite i själva spelet. Vill man göra det har vi dock ett krav på att det som skrivs om oss är relevant, sanningsenligt och har någon sorts källkoppling. Vi tar gärna emot mail/samtal inför en match från motståndare där vi kan uttala oss från Sörhaga HK inför ett kommande möte.

Vi accepterar inte att motståndarlag sitter på egen kammare och skriver saker om Sörhaga HK och hänvisar till att vi sagt så, när vi inte ens haft möjlighet att bemöta det.

Mats Axelsson/Sörhaga HK