Två tunga poäng i Lundbystrand

Efter en betryggande seger hemma mot Wasaiterna, så visste vi att detta skulle bli en helt annan match, då Backa tippas ligga i toppen precis som vi och man kan väl säga att detta blev en match med två ansikten från vårt håll.

Matchen börjar med ett väldigt bra försvarsspel från båda lagen och det är svårt att komma till bra lägen, det vittnar även resultatet om, då det efter ca 10 min endast står 3-0 till Backa. Vi tvingar Backa till många tekniska fel i början av matchen, men tyvärr får vi inte utdelningen i vår andra fas då det känns som att vi hela tiden fastnar när vi skall få bollen vidare till närmste kompis som då är helt ren. Desto längre matchen gick så skärpte sig Backa i sitt anfallsspel och började då få utdelning i sitt anfallsspel, som mest står det 8-3 till dem efter 22 min. Vi har då fortfarande otroligt svårt att få in bollen i mål, då vi får halvlägen som vi tar direkt. Dock så hjälper en timeout i det här läget och vi kan lugna ner oss lite. Avslutningen på första halvlek blir väldigt bra, vi får ett bra tryck i andra fasen och med Anton Larsson/Kasper Wallouch Lindholms driv så lyckas vi faktiskt ta oss ikapp till 9-8 i halvlek. Vilket känns väldigt konstigt för vår egen del, när vi väl gör en sån dålig halvlek så är det smickrande att vi bara ligger under med en boll.

Andra halvlek startar lite trevande, båda lagen känner på varandra igen och första tio minuterna så byter vi bara mål med varandra. Efter detta kan vi göra vårt första ryck i matchen och gå från 12-11 till 12-15 och väl här känns det som att matchen skall köras, vi får även med oss två st utvisningar efter den här perioden plus straff. Men på något sätt så kan vi inte knyta ihop säcken här, utan vi missar vår straff och spelar lika i första utvisningen, sen förlorar vi den andra med 0-2 och helt plötsligt är det 19-17 till Backa med ca 7-8 min kvar av matchen. Väl här känns det som att matchen glider oss ur händerna, men i det här läget så steppar försvaret upp och Jonathan Östergren bär anfallsspelet framåt. Med tre raka mål så avgör Jonathan matchen och vi kan hålla nollan sista 7-8 min av matchen.

Det är ett hårt jobb bakåt som vinner matchen åt oss plus att vi aldrig viker ner oss, även om det är väldigt tungt i början så slutar vi aldrig att försöka och tillslut står vi där med två poäng, det är de som räknas! Vad gäller de individuella insatserna så går inte att blunda för Jonathan Östergrens insats idag, 10 mål totalt varav 8 i andra halvlek, samt två väldigt viktiga försvarsjobb i slutet av matchen. Bakåt så tar Anton Larsson ett väldigt stort ansvar i Anders Alfredssons frånvaro (fick utgå i första halvlek) och styr försvaret på ett bra sätt. Hela laget skall dock ha en stor eloge för det försvarsjobbet, att släppa 19 mål mot Backa är väldigt bra och det är bara att tugga på samma sätta nästa vecka då vi ställs mot ytterligare en toppkonkurrent i HP Warta.

Nu på fredag, 18 oktober kl 19:30, så är alla välkomna ner till Nolhagahallen, ta med alla ni känner så skall vi skapa en bra inramning på den här toppmatchen, väl mött!

Backa HK – Sörhaga HK 19-20 (9-8)

Målskyttar:
Jonathan Östergren 10, William Damstedt 3, Anton Larsson 2, Adam Larsson 2, Eric Augustsson, Kasper Wallouch Lindholm, Anton Klingvall

Målvakter:
Alexander Axelsson Forsberg 14/31=45% + 1/2 str=50%
Elias Jönsson 0/1 str=0%