Vinst i hemmapremiären

Efter en stark vinst borta i Skövde var det äntligen dags att få spela första hemmamatchen för säsongen och för motståndet stod GIK Wasaiterna. Som i första matchen hade spelat relativt jämnt mot Country, var bara tre bollars differens med tio min kvar av matchen, men sen kom ett ryck från Country så de tillslut kunde vinna med åtta bollars marginal. Så vi kände att vi ändå behövde va på tårna den här matchen för att inte tappa onödiga poäng.

Väl till själva matchen så startar vi väldigt bra bakåt och får chanser till att trycka i andra fasen konstant, väl där så är vi lite för heta ibland då ett halvläge uppstår i princip varje anfall för oss, när vi egentligen skall spela vidare till kompisen som har ett mycket bättre läge. På grund av detta så är det jämnt första tio minutrarna av matchen, då det fortfarande bara står 6-5 till oss. Trots detta har vi fortsatt haft bra försvarsspel, men vi åkte på en del straffar emot oss, vilket gjorde att matchen kunde vara jämn.

Sen kommer det stora rycket från vår del, vi fortsätter pumpa på framåt och Wasaiterna orkar inte riktigt längre. Efter 25 min så har vi gått från 6-5 till hela 18-6 och punkterar matchen helt. Vi håller bra koncentration i avsluten framåt och bakåt har vi en försvarsgeneral i Anders Alfredsson som styr försvaret med bravur.

I halvlek pratar vi om att koncentrationen måste hållas uppe för att fortsätta på våra starter som vi lagt mycket fokus på under veckorna. Samt att det inte skall bli någon skit, så vi får skador eller liknande, utan det är 100% som gäller hela tiden.

Vi börjar andra halvlek som vi slutade första, med en bra koncentration och vi kommer fortsatt till väldigt bra lägen, samt att Elias i mål får en väldigt bra start och gör ett par fina räddningar. Men efter ca 10 min i andra halvlek så kör det ihop sig helt för oss framåt, vi börjar bränna frilägen och tar halvlägen, bara för att vi börjar bli lite för sugna på att göra mål. Detta resulterar i att spelet blir väldigt hafsigt och det ser tyvärr inte allt för bra ut i vissa perioder. Men vi tar fortfarande med oss en bra målskillnad från matchen och två nya poäng, vilket är det viktigaste.

Idag var hela laget bra, vilket man kan se på det spridda målskyttet nedan, men två som sticker ut lite extra idag är William Damstedt, vårt nyförvärv från Aranäs, som verkligen får vissa vilken duktig kantspelare han är, säker i läget och även tre straffmål på det och Linus Eriksson, som tar ett stort ansvar i första halvlek när vi gör det stora rycket. Sedan skall Anders Alfredsson återigen ha en stor eloge för det fina jobbet han gör bakåt idag, det är långa perioder som vi får stå i försvar, men han håller ihop försvaret på ett väldigt bra sätt!

Nu laddar vi om för en toppmatch mot Backa HK nästa helg lördag den 12 oktober kl 13:00 i Lundbystrand

Sörhaga HK – GIK Wasaiterna U 35-18 (22-9)

Målskyttar:
William Damstedt 8 (3), Linus Eriksson 6, Kasper Wallouch Lindholm 4, Eric Augustsson 3, Jonathan Östergren 3, Emil Johansson 2, Tui Seebunmee 2, Anton Klingvall 2, Anton Larsson 2, Adam Larsson 2, Anders Alfredsson

Målvakter:
Alexander Axelsson Forsberg 1-30min 13/19=68% + 0/2 str=0%
Elias Jönsson 30-60min 11/20=55% + 0/1 str=0%