Tung seger i Uddevalla

Efter en viktig seger mot HK Skövde senast, så var det dags för oss att åka till Uddevalla, för att ta oss an en svår bortamatch mot GF Kroppskultur. Ett lag som vi slog under hösten med hela 33-26, där vårt kontringsspel var en stor avgörnade faktor. Detta var självklart en av faktorerna vi tryckte på inför helgens match också, då vi ville bygga på vårt försvarsspel som varit väldigt bra det senaste, så det kan resultera i lite lätta mål.

Denna matchen startar precis som vi sagt, med ett väldigt bra försvarsspel och ett bra tryck i andrafasen, det enda riktiga problemet som finns är egentligen att vi slarvar lite i vårt anfallsspel. Vi får bra snurr på Kropps försvar, men vi tar avslut i fel lägen eller helt enkelt missar mål, vilket kan bädda för lätta kontringsmål för Kropps istället. Så fort vi fick dem i uppställt så hade vi stenkoll. Efter ca 10min så kan vi även få lite ordning på vårt egna spel framåt och kan gå från 4-4 till 6-11 efter 20 min. I det här läget kändes det som att vi skulle köra matchen, Kropps kom ingenstans framåt och vi kunde komma till ett par lätta mål, men istället för att knyta ihop säcken, så bjuder vi in Kropps i matchen, så de kan krypa närmare och ha med sig ett underläge med endast två bollar i halvlek, 10-12.

Självklart kändes det bra att vi ledde i halvlek, men på något sätt så kändes det som om att vi hade mer att kräva av oss själva. Det kanske gick lite väl lätt ett tag i första och att vi efter detta slappnade av lite. Det var även något vi påpekade i halvlek, att inte sluta jobba bara för att vi hade dragit iväg med ett par bollar.

Andra halvlek börjar också väldigt bra, då vi snabbt kan göra 7-3 på de första tio minutrarna. Ett lysande försvarsspel bäddar för kontringsmål och det känns som att vi skall dra ifrån ordentligt. Dock som i första halvlek, så börjar vi att slappna av i vårt anfallsspel, vi kommer till många bra lägen, men är inte alls kliniska i våra avslut. Om det inte är missade avslut så är det tekniska fel, vi får även chansen att vara en man mer, även då slänger vi borta båda våra anfall och i detta läget så brukar man få bra energi som försvarande lag och det är just detta Kropps får. De tar ikapp till 17-19 innan vi kan ta en timeout och lugna ner allting. I detta läget är det 15 min kvar av matchen och vi har egentligen bara räddats genom ett väldigt bra försvarsspel/målvaktsspel under matchen, detta borde såklart kunna resultera i många enkla mål från vår sida, men tyvärr får vi inte riktigt till det i de avgörande momenten. Efter timeouten kan vi dock göra ytterligare två mål och gå upp till ledning 17-21 och detta blir även våra sista mål under matchen. Istället så präglas sista delen av matchen med missar från båda lagen, vi tar några riktiga ”skitavslut” vilket resulterar i kontringar för Kropps, men som tur är så missar de sina kontringar och vi blir inte straffade. Detta är självklart något vi måste slipa på under kommande matcher, då vi har chansen att stänga den här matchen ex antal gånger, men vi är inte tillräckligt kyliga och kan som sagt bjuda in Kropps gång på gång under matchen.

Om vi skall summera allting så är det alltid viktigast med två poäng och så även i denna matchen, försvarsspel/målvaktsspel skall dock ha en stor eloge, då det steppar upp när vi behöver det som mest.

Nu går vi in i ett avgörande skede i serien när det spelas 4 matcher på ca 2 veckor, så nu gäller det att ta vara på den vilan man får och komma med bra energi till kommande matcher! Det börjar redan på onsdag när vi spelar mot Cafe Lillan, borta kl 21:15 i Lillekärshallen.

GF Kroppskultur – Sörhaga HK 19-21 (10-12)