Nicolais tankar inför lördag

Inför lördagens viktiga match mot Tidaholm så är många säkert medvetna om allt som hände förra året med Nicolais cancerbesked och all den hemska tiden som sedan följde. Vi i Sörhaga HK började redan förra året med en match i Ung Cancers namn och skänkte hela entrén från hemmamatchen mot Byttorps IF, det blev en stor succé och vi kunde tillslut samla in 50 000 kr till Ung Cancer. Vi är väldigt glada över att folk verkligen slöt upp och kunde stötta en sån här viktig sak.

Nu har det gått över ett år sedan vi hade matchen och det har hänt mycket sedan dess, Nicolai har kommit tillbaka till planen och har fått beskedet att han är cancerfri, han har även hunnit med att göra debut i SHK-tröjan under säsongen och nu skall han även stå på planen under Ung Cancer-matchen som han förra året fick bevittna från läktaren.

Vi tog oss en pratstund med Nicolai inför matchen på lördag, där han bla berättar varför du skall ta dig ner på lördag!

Vad tycker du om Ung cancer och dess verksamhet?

Jag tycker att det är en väldigt bra organisation, de har gjort en väldigt svår händelse väldigt mycket lättare att gå igenom.

Hur har det hjälpt dig?

När jag blev sjuk så hade jag, precis som många andra, mycket frågor. Genom ung cancer kan man få kontakt med allt möjligt olika sorters människor. Men det som de framför allt hjälpt mig med är deras två stipendium; ekonomisk hjälp och rehab-stipendium. Den ekonomiska hjälpen har varit väldigt viktig då man inte blir särskilt rik av att vara sjuk plus att ens utgifter stiger i rätt bra takt. Rehab-stipendiet har gjort så att jag kunnat åka på spa i några dagar, vilket vart skönt.

Vad ger du för råd till andra personer som hamnar i samma sits som dig?

Något som jag själv tycker är svårt men som är viktigt är att fråga doktorerna mycket. De är ofta bra på att slingra sig så man måste fråga så mycket man kan. Sen är det viktigt att göra saker man tycker är kul. Jag tror det är ofrånkomligt att må dåligt under behandling och även efter så då behöver man all positiv energi man kan få.

Hur känns det att stå på planen igen?

För mig är höjdpunkterna i min vecka de tre timmarna träning plus match. Det är den enda gången jag kan koppla bort mitt huvud från resten av livet och alla problem och det betyder allt.

Varför ska man komma ner på lördag?

Framför allt för att se en grym handbollsunderhållning. Men också för att ge en slant till Ung Cancer. Pengarna gör väldigt stor skillnad för en ung cancerdrabbad person, det lovar jag.

Vi tackar Nicolai för pratstunden och hoppas att så många som möjligt kan komma ner och stötta oss på lördag kl 16.30 i Estrad. Ta med familj och vänner så skapar vi en riktigt bra atmosfär tillsammans! #SHKmotCancer