Inget skönspel – men två poäng inkasserades

Under lördagseftermiddagen gästades via av KFUM Trollhättan för hemmamatch i Estrad. Trollhättan har blandat och gett under seriespelet och kom närmast från en förlust mot Lysekils HK.
Laget innehåller ett flertal duktiga spelare och här gällde det att gå ut med rätt inställning om vi skulle få med oss två poäng.

Inledningar var väl helt OK, men inte mycket mer från vår sida. Trollhättan tog timeout efter 7.48 när vi hade en ledning med 6-2. De gjorde två raka mål efter sin timeout, men efter det blev det inte så mycket mer från Trollhättan utan vi kunde relativt enkelt gå ifrån till 17-9 i halvtid. Trots den ganska stora ledningen var vi inte speciellt nöjda med spelet. Det kändes som vi var alldeles för slarviga och individuella i vårt anfallsspel. Bakåt stod vi väl hyfsat, men det kändes som vi fick spela försvarsspel väldigt mycket denna eftermiddag då Trollhättan hade många långa anfall.
Efter allt försvarsarbete blev vi sedan alldeles för heta framåt och ville gärna avsluta snabbt och många gånger allt för ogenomtänkt.

I paus snackade vi mest om att fortsätta spela tajt bakåt och ställa om snabbt. I det uppställda spelet framåt skulle ambitionen vara att spela mer för att sätta varandra i läge istället för att prioritera eget avslut. Dessutom kände vi att vi hade mer att ge, och bjuda vår hemmapublik på lite bättre handboll överlag. Av den överenskommelsen blev det väl si så där. Stundtals var det riktigt bra, men allt för många gånger slarvade vi högst betänkligt. Vi blev alldeles för lätt invaggade i Trollhättans tempo och hade väldigt svårt att växla om till vårt egna normalt sett mer tempofyllda spel.

Utan att behöva klämma ur det lilla extra kunde vi tillslut spela hem matchen med 11 måls marginal. Det får väl ändå anses som en liten styrka att kunna ”ro hem” matchen med 11 bollar utan att vara på topp. Flera av oss kan betydligt bättre än det vi visade idag. Plusvarianten denna eftermiddag får bli våra målvakter som stod för en hel del räddningar.

Sörhaga HK – KFUM Trollhättan 28-17 (17-9)

Målskyttar:
Victor Carlsson 5, Tobias Nilsson 4 (1), Adam Larsson 4, Robin Manninen 4, Patrik Helsén 3, Emil Johansson 3, Jonathan Svensson, Ola Johansson, Thomas Larsen, Eric Augustsson, Nicolai Fredriksson

Målvakter:
1-30 min Alexander Axelsson 9/17=53% 0/1 str
30-30 min Marcus Karlsson 10/17=59% 0/1 str

Spelarbetyg:
+++
Alexander Axelsson – Marcus Karlsson
++ – – – – – –
+ Adam Larsson
Trots att spelet inte var på topp idag hoppas vi att alla Ni som tog Er till Estrad under lördagseftermiddagen kommer tillbaka nästa lördag och hjälper oss fram till två poäng mot Lysekils HK.

Väl mött lördagen den 27 februari kl 16.30 i Estrad.