Förlust i div 2-premiären

Det blev förlust i seriepremiären mot Baltichov på bortaplan med fem bollar. Matchen var ganska så trevande inledningsvis från vår sida och vi hade alldeles för många tekniska fel. Nu straffade Baltichov oss inte nämnvärt när vi gav bort bollen lite enkelt, men det blev inget flyt i spelet och vi fick istället stå mycket i försvar. Vi bytte i stort sett mål med varandra första kvarten fram till 7-7. Av Baltichovs 8 första mål kom hälften på straffar, så det kändes som vi ändå hade hyfsad koll. Innan halvleken var över hade Baltichov skaffat sig ett tre måls överläge, som mest berodde på vår egen ineffektivitet framförallt framåt, men även att vi inte riktigt gjorde jobbet klart bakåt.

I paus kändes det som vi kunde mer än det vi visat i första halvlek.

Förutom det första fyra inledande minutrarna så gjorde vi en mycket bättre första kvart i andra halvlek. Från underläge 15-10 var vi ikapp till 18-18 efter 45.27. Då kände vi igen mer av det spelet vi vill spela samtidigt som vi fick Baltichov lite ur rytmen. Normalt sett har vi alltid varit starka sista kvarten, men ikväll kändes det som vi hade mer att förlora än att vinna och spelet blev därför lite därefter. Ingen ville riktigt ta tag i det, utan vi förlitade mer på lagkompisen bredvid. Vi åkte på några utvisningar i slutet och vi kom inte riktigt på det igen utan fick mest jaga, köra med punkt, spela man mot man för att ge oss chansen att komma ikapp.

Nu lyckades vi inte med detta denna gången och det rann iväg några extra bollar rent målmässigt. Förlora med 2 elller 5 bollar var inget som betydde något, vi var tvungna att chansa lite. Sedan håller det heller inte att vara så ärlig i våra avslut, och skjuta på deras målvakt som redan valt och står i ett hörn. Här måste vi bli mer kyliga och inte kasta iväg bollen mot mål. Ska målvakten rädda, då ska han få jobba för det också.

Slutligen tackar vi våra supportrar som tog sig till Förbohallen och stöttade oss!

Nu ser vi fram emot vår hemmapremiär på lördag 8 oktober kl 16.00 då vi tar emot HK Brukspõjkera. Det gör vi i vår nyrenoverade hemmaborg, Nolhagahallen. Välkomna!

Vår ”matchens lirare” enligt hemmaarrangören blev Alexander Axelsson.

IK BALTICHOV – SÖRHAGA HK 26-21 (12-9)

Målskyttar:
Patrik Helsén 6, Tobias Nilsson 5, Victor Carlsson 3, Emil Johansson 2, Patric Jigström 2, Adam Larsson 1, Anton Näverstedt 1, Sebastian Martinez 1 (1)

Målvakter:
Alexander Axelsson 16/37=43% 1/5 str=20%
Marcus Karlsson 0/1 str=0%

Spelarbetyg
+++ Patrik Helsén
++ Tobias Nilsson
+ Patric Jigström