Vinst i toppmatchen mot HK Skövde

Efter en fin vinst mot Rosendal senast så var det dags för en toppmatch i Nolhagahallen. Ett HK Skövde som kommer med ett riktigt bra lag, som vanligt denna säsong kan man säga, och vi vet på förhand att det kommer bli en riktigt tuff match. Kollar man på startsexan så har hela fem utav sex utespelare varit inne och spelat handbollsligan i år, så man förstår att kvalitén finns där.

Matchen börjar i ett högt tempo från båda lagen, det är tryck vid alla avkast och så fort någon gör ett misstag framåt, så är det fullfart i första/andra-fasen för båda lagen. Hela första halvleken blir ett ställningskrig och bakåt jobbar vi på riktigt bra. Det enda som rinner igenom är egentligen första fas kontringar som Erik Sääf springer på varje gång. Så fort vi är på väg att ta ett avslut, så är han uppe vid 9m-linjen och tjuvar. Så gör man inte mål eller utnyttjar att han tjuvar, så lever man farligt, vilket vi också fick erfara. Vi hänger ändå med väldigt bra i matchen och har 9-9 efter 18 min, då har vi haft ett väldigt varierat anfallsspel och det ser ändå relativt bra ut. Så fort vi får Skövde i uppställt anfallsspel, så känns det som att vi har dem. Men efter en olycklig utvisning efter 18 min, så kan Skövde snabbt gå upp till en 3-målsledning och vi tvingas ta timeout. Detta ger väl kanske inte önskad i effekt, då Skövde kan gå upp till 10-15, efter 25 min och Sääf kontringar in ytterligare ett par lätta mål. Dock så avslutar vi sista 5min väldigt fint och kan, trots undertalsspel i 5-6, gå upp till 15-16 med 5 sek kvar av halvleken. Dock så åker vi på ett straffkast det sista som händer, när Skövde kört på ett snabbt avkast och de kan gå till halvtidsvila med 2 bollars ledning.

I halvlek pratar vi om att fortsätta ta lägena som kommer framåt, då vi skapar väldigt många bra lägen. Vi är inne på 7 m och kan dra avstämda skott, men vi har bara haft oturen med ett par stolpträffar. Skulle vi kunna hålla uppe samma spel så visste vi att vi hade en god chans att gå ikapp dem. Bakåt stod vi ändå väldigt stabilt och det var som sagt bara kontringarna som gjorde att det blev lite väl mycket mål i första.

Andra halvlek börjar klockrent från vår sida, ett riktigt start försvars- och målvaktsspel bäddar för ex antal lätta kontringsmål från vår sida och vi kan gå upp i ledningen för första gången efter 38 min! Efter detta rider vi på vågen och kan gå upp till hela 25-20, då har Skövde endast gjort 3 mål på 18 min, trots försök med 7-6-spel, så står vi pall bakåt och gör verkligen ett jättejobb för varandra, väldigt roligt att se!

Sista 10 min av matchen blir ett chansspel från Skövdes sida och det blir snabba avslut från båda lagen, då Skövde vill att vi skall ta lägen när vi har bollen och de vill själva avsluta snabbt i sina anfall. Men vi reder ut stormen väldigt bra och stressar inte upp oss nämnvärt. Så tillslut kan vi faktiskt vinna matchen komfortabelt utan att det blir riktigt nära på slutet.

Detta spetsade till toppstriden i tabellen och det skall bli spännande att se hur de närmsta matcherna slutar, då vi går in ett avgörande skede av säsongen just nu!

Sörhaga HK – HK Skövde 34-28 (15-17)

Målskyttar:
Anton Larsson 7, Jonathan Östergren 6, William Damstedt 6, Adam Larsson 4, Emil Johansson 4, Anton Klingvall 2, Eric Augustsson 2, Anders Alfredsson

Målvakter:
Alexander Axelsson Forsberg 24/48=50% + 0/3 str
Elias Jönsson 0/1 str