Viktiga poäng i streckmatch i Tibro

Vid söndag lunch satte sig Sörhaga-gänget på bussen för resa till Tibro och en tuff bortamatch med viktiga poäng på spel.I bagaget hade vi en hyfsad match mot Backa samt riktigt bra träningar under veckan, så visst var vi förhoppningsfulla. Brasklappen var dock motståndet, HP Tibro, som vi har haft svårt mot på deras hemmaplan samt att dom kom från en derbymatch där de plockade en poäng från topplaget HP Skövde. Här var det inte upplagt för skönspel, utan på med blåstället och in och kriga. Nu fick vi motgång redan innan match, då Simon blev magsjuk under resan till Tibro och fick kasta in handduken.

Krig var precis det som det blev över hela planen. Båda lagen både gav och tog med tendens av lite grinighet både här och var. Redan efter 8 minuter hade vi även en två-minutare på Tibro ledarstab. Att sedan kunna läsa i deras lokalpress att vi spelade brutal handboll, ja då har man nog inte självrannsakan sig själv som lag. Så många onödiga knuffar och drag vi fick i våra hemlöp  var de länge sedan man såg på en handbollsplan. Ja, skönspelet uteblev och båda lagen krigade över hela banan, med oftast tufft försvarspel. Glädjande nog vek vi inte ner oss en tum över hela 60 min. Vi stod upp riktigt bra bakåt och fick bra träff på deras anfallsspel som mer och mer gick i sidled. Som bortalag har man ju även motståndarna på läktaren som en ingrediens, där vi under hela andra halvlek hade en ”snubbe” som skrek ”tramp” på i stort sett alla våra avslut från vänsterkanten. Även den detaljen bekom oss inte märkbart utan vi bara malde på. Rent målmässigt var det Tibro som förde matchen med en eller ett par bollars försprång. Första gången vi tog ledningen var i 51:a minuten då vi gjorde 16-17. Här kändes det som vi hade Tibro i gungning och det var istället de som fick börja jaga målen. Samtidigt klev Alexander verkligen in i handlingarna i slutet och gjorde många viktiga räddningar och slutade på hela 53% i räddningsprocent. Framåt plockade Albin fram den ”bössan” som vi vet han har, och fick bra utdelning. Vi kunde behålla vår kyla, trots bla man/man spel från Tibro och kunde tillslut dryga ut segern till 4 bollar.

En otroligt skön och viktig seger och det känns verkligen som vi är på gång. Tyvärr blir det lite uppehåll nu över jul och nyår, men vi ska heller inte ”sticka under stolen” med att vilan kommer läglig också. Det har varit en höst utan dess like gällande skador och sjukdomar. Nu börjar vi få ihop det mer och mer varför vi ser framemot vårens matcher med tillförsikt.

Nu vänder serien och vi tar emot HP Tibro den 7 jan kl 18 i Stadsskogshallen. Så kom, slut upp och hjälp oss till ytterligare två poäng och bli den 8:e spelare.

HP Tibro – Sörhaga HK 19-23 (11-10)

Målskyttar:
Albin Molander 4, Sebastian Martinez 4 (1), Patric Jigström 4, Tobias Nilsson 3, Patrik Helsén 3, Emil Johansson 2, Adam Larsson 2
Victor Carlsson 1

Målvakter:
Alexander Axelsson 17/32=53% 0/3 str=0%
Marcus Karlsson 0/1 str=0%

Spelarbetyg:
+++ Albin Molander
++ Arvid Spetz
+ Patrik Helsén