Vårsäsongen kom igång på bästa sätt

Vid halv 10 tiden på lördagen satte sig Sörhagakillarna på bussen för färd till Karlstad och match mot Hammarö. Hemmamatchen vann vi ganska bekvämt så nu gällde det att hitta rätta motivationen och inte tro att det skulle lösa sig utan kamp. Hammarö kom idag till spel med ett helt annat lag än hemma och ville säkert sätt käppar i hjulet för oss till 2 poäng.

Inledningsvis var vi inte riktigt på tårna och första 6 min bytte vi mål med varandra. Därefter fick bättre ordning på försvarsspelet och vi fick igång vårt omställningsspel som gjorde att vi på 8 min gjorde 9-2 och ryckte till oss en ledning på 12-5 efter en kvart. Resten av halvleken spelades mer eller mindre av och vi gjorde väl inte mer än vad vi behövde. Hammarö knaprade in någon boll och i halvtid hade vi 15-10 som kändes både säker och välförtjänt.

I inledningen av andra halvlek kom vi mer rätt i försvarsarbetet och de bollar Hammarö fick in var oftast lite slumpmässiga returer och efter en kvart hade vi ryckt till 24-15. Här fick vi möjlighet att gå runt på alla spelare och det blev egentligen inget flyt i spelet utan det blev lite ryckigt med alla byten. Ledningen var dock såpass säker, så vi kände aldrig någon oro för matchutgången.

En bra period i vardera halvlek var det som var bra, däremellan fanns det kanske lite mer att önska. Men med tanke på förutsättningarna, juluppehåll och en veckas träning bara, gjorde vi det som krävdes av oss.

I dagens match debuterade Simon Marklund i den orange SHK-tröjan. Simon har lånats in från AHK och gjorde en fin debut med bla 3 mål, starkt jobbat Simon!

IFK Hammarö – Sörhaga HK 20-28 (10-15)

Målskyttar:

Alexander Pettersson 7 (1), Victor Carlsson 5, Eric Augustsson 5, Simon Marklund 3, Emil Johansson 3, Viktor Johansson 2, Adam Larsson, Ola Johansson, Tobias Nilsson

Målvakter:

1-43 min Alexander Axelsson 14/27=52% 0/1 str=0%

43-60 min Marcus Karlsson 7/12=58% 0/1 str=0%

Spelarbetyg:

+++ Victor Carlsson

++ Alexander Pettersson

Simon Marklund

Nästa match är hemma mot Tidaholm den 23 januari. Som Ni säkert läst så kommer vi spela i Estrad.

Matchen blir också en match där vi skänker den frivilliga entréavgiften till förmån för Ung Cancer. Vi är säkert många som på något sätt berörts av den lömska sjukdomen, för oss i laget blev det väldigt påtagligt när vår lagkompis Nicolai drabbades.

Det vore också häftigt att få till en riktigt fin publiksiffra i div 3, i vår ”nya” hemmaborg. Så Ni trogna SHK-fans, ta med en eller två kompisar också, så fyller vi Estrad lördagen den 23:e. Välkomna då!