Värmlandsbesök i Nolhaga

På lördagseftermiddagen tog vi emot IF Hellton från Karlstad i en efterlängtad hemmamatch. Efter några bortamatcher fick äntligen träda in på Nolhaga´s parkett inför vår trogna hemmapublik.

Efter ca 1 min stänkte Helltons v9 in 1-0 i deras första anfall. Detta var enda gången under matchen som vi låg under målmässigt. I vår vana trogen tryckte vi på rejält efter att vi lagt grunden med bra försvars- och målvaktsspel. Omställningarna gav oss jätteutdelning och efter 9.52 hade vi gjort 8 raka mål och det stod hela 8-1 i hemmafavör på matchtavlan. Strax innan hade Hellton tagit timeout och ville säkert få stopp på vårt ”flow”. Deras timeout störde oss inte utan vi trummade på och fick bra utdelning på det spelet vi satte i anfallen. Dock är grunden till vårt målmässiga övertag i 1:a halvlek faktiskt vårt försvarsspelet som idag är oerhört disciplinerat. Det som sedan ”läckte” igenom tog Alex i kassen hand om. Att endast släppa 6 mål i en halvlek signalerar just det samarbetet försvar/målvakt.

Andra halvlek blev en lång transportsträcka där vi hade som målsättning att hålla fokuset uppe. Hellton ”krigade på” föredömligt trots vårt målmässiga övertag och gjorde att vi fick jobba på. Det blev en hel del tekniska fel och passningsmissar och det är något vi får ”slipa på”. Detta kommer nämligen inte hålla i de matcher som blir jämna, att vi bjuder våra motståndare på våra egna oprovocerade misstag.

Efter 60 min när domarna blåste av tillställningen, hade vi ändå lyckats genomföra 2:a halvlek på helt ok sätt och siffrorna stannade vid 33-15. Roligt att se bredden i laget i dag där alla kommer med i målprotokollet och bidrar.

Det är också mycket trevligt att se hur vi försvarsmässigt jobbar ihop som ett lag, där oavsett vem vi spelar med har klart för sig sin roll i laget och gör det till 100%. Här lägger vi grunden till många av våra mål framåt när vi vänder spelet. Med tanke på den truppen vi har så blir träningarna både tuffa och utmanade då vi ”tvingas” ställa över några spelare varje match så länge vi inte har skador eller sjukdomar.

Härligt att se Er alla på läktaren en lördageftermiddag det betyder mycket för oss i Sörhaga HK, varmt välkomna tillbaka!

Sörhaga HK – IF Hellton 33-15 (16-6)