Två poäng men inte mer mot Ulricehamn

Det var upplagt för en bra fredagsmatch igen, då vi senaste hemmamatchen hade gjort en riktigt bra match mot Guldkroken, man kan säga att skillnaden på dessa två matcher var som dag och natt.

Dock startar vi matchen i ett rasande tempo och första tjugo minuterna av matchen är rätt okej från vår sida, vi får bra träff bakåt vilket leder till lätta kontringsmål och när vi väl har uppställt anfallsspel så får vi isär Ulricehamns försvarsspel på ett väldigt fint sätt.

Men efter just dessa tjugo minuter så är det som att vi blir ett helt annat lag, vi tappar tempo framåt och får inte alls den träffen bakåt som vi vill. Det blir alldeles för bekvämt över hela banan för oss och det gick kanske lite för lätt i början, sedan bjuder vi in Ulricehamn i matchen. Efter 22 min gör vi 12-5 och det är väl ett sånt resultat som egentligen skall spegla första halvlek, men några dåliga avslutande minuter gör att vi endast har 12-8 med oss i halvlek.

Vi pratar om i halvlek att vi måste komma upp i vår egna nivå igen och att det är vi som skall styra tempot. Återigen så är det dock vi som hamnar i Ulricehamns tempo och det är egentligen bara Victor Carlsson som håller uppe nivån i andra halvlek. Vi har en bra period igen i andra halvlek där vi egentligen dödar matchen, från 13-11 till 19-13 så är matchen i princip körd och det är aldrig nära att det skall bli match utav det i slutet.

Vi är väldigt tacksamma för all publik som kom till matchen och vi lovar att vi skall visa ett bättre spel redan nästa hemmamatch när det är ett derby mot Borås!

Sörhaga HK – KFUM IK Ulricehamn 25-20 (12-8)