Två poäng med hem – 45 bra minuter och 15 mindre bra

Efter ha ”stått över” en omgång var det åter igen dags för en bortamatch. Denna gången var det Arenan I Skövde och HK Country som stod på programmet. Ett lag som vi mött några gånger och aldrig förlorat mot.

Men som vanligt när man möter en förenings andra lag vet man aldrig på förhand vilket motstånd som väntar. Hur som helst låg väl fokus mest på vårt egna spel och vilken attityd vi ville visa.

Vi inledde stabilt bakåt där vi fick några snabba omställningar och därmed lite enkla mål. Ett snabbt ryck till 5-1 och 9-3 efter en kvart tvingade Country att ta time out. Efter den TO blev deras spel betydligt långsammare och de var mer rädda kom bollen, vilket gjorde att vi återigen precis som mot Vårgårda fick jobba mycket i försvar. Hittills kan man tycka att domarna varit väl generösa med tiden innan passivitetsvarningen kommer upp. Där blir vi lite väl ivriga ibland och då kommer skotten och inspelen när vi inte är på tå. Tror dock inte det är sista matchen vi spelat denna säsongen som liknade matchsituationer kommer uppenbara sig, så det är bara att vänja sig och hålla sig kylig. Halvtidssiffrorna stannade vid ledning 15-7 och det är siffror som kunde varit större.

Det är inte alltid lätt att hålla fokusen och attityden uppe när det runnit iväg i första halvlek. Ambitionerna var dock att trumma på som i första och det gjorde vi riktigt bra första kvarten där ledningen hade då ökat till 25-13. Det mesta flöt på riktigt bra men av någon anledning, kanske att det gick för lätt, så blev sista kvarten riktigt usel. Vi förlorade den med 7-3 och gjorde väl inget som var bra, så den delen glömmer vi snabbt idag. Två poäng och riktigt bra spel i 45 min blir dagens sammanfattning som vi tar med oss.

HK Country – Sörhaga HK 20-28 (7-15)

Målskyttar:
Kasper Wallouch Lindholm 6, Emil Johansson 6, Adam Larsson 5, Victor Carlsson 3, Patric Jigström 2, Ludvig Åstrand 2, Linus Eriksson 2, Patrik Helsén, Anton Näverstedt

Målvakter:
1-45 Alexander Axelsson 10/21=48% 0/1 str=0%
45-60 Joakim Svensson 5/11=46% 0/2 str=0%

Plusligan:
+++ Emil Johansson
++ Kasper Wallouch Lindholm
+ Ludvig Åstrand

Varmt välkomna till hemmapremiären på fredag den 13 oktober kl 19.30 i Nolhaga, då vi tar emot hittills obesegrade HK Guldkroken.