Två poäng i svår bortamatch

HP Tibro på bortaplan brukar vara en svår nöt att knäcka, det visste vi sedan tidigare. De ställer allt som oftast upp med ett starkt lag och med sin hemmapublik i ryggen brukar det bli tufft. Lägg därtill en usel träningsvecka för oss själva med både sjukdomar och några småskador, ja då fanns det lite att fundera på innan matchen.

0-0 efter 4 minuter var till stor del de båda lagens målvakters förtjänst och allra bäst var hemmamålvakten. I vår vana trogen brände vi tre riktigt bra lägen initialt och det kändes som att vi inte alls hade tagit till oss hur vi skulle sätta våra avslut utifrån vad vi visste om hemmamålvakten.

Lite förlösande blev det dock när vi snabbt och fokuserat kunde göra 2-0 och spräcka den där nollan i protokollet. Lika snabbt kunde dock Tibro göra två kassar och det var jämnt första kvarten med 5-5 på tavlan.

Sedan fick vi igång både försvars- och målvaktsspelet på ett mycket bättre sätt och vi började trycka betydligt mer i både första- och andrafas vilket gjorde att Tibro inte riktigt hängde med, 4-0 på 5 min och vi hade fått det där trevliga rycket.Det som händer sen är att vi helt plötsligt tror att detta bara ska rulla på och vi går inte för 100% i framförallt offensiven vilket gör att tveksamma avslut leder till mål i baken. Lika snabbt och lätt var Tibro ikapp till 9-9.Som väl är tar vi tag i det sista minuten och kan gå till halvtid med en 11-9 ledning, som egentligen borde varit större om vi förvaltat våra chanser på ett bättre sätt.

Lite av den känslan hade vi med oss in i omklädningsrummet och det fanns väl en bra känsla inför andra halvlek att det var ändå vi som förde matchen.

Från ledning med 11-9 med ett bra tryck i inledningens första kvart gjorde att Tibro tvingades ta timeout där vi hade en ledning med hela 20-13. Även om vi föll tillbaka i lite gamla synder sista kvarten så kändes det inte som Tibro kunde hota oss på allvar. Närmare än tre bollar kom de aldrig och slutsiffrorna stannade vid 29-22 i Sörhagafavör.

Två poäng borta i Tibro är dock härliga poäng, även om det i perioder fanns mer att önska ur själva spelet. Vi måste slipa bort lite av de tekniska felen och vara mycket smartare vi våra avslut. Vi kan inte gång på gång avsluta i mellanhöjd på målvakter vi möter. Det går inte bara spela handboll utan vi måste även tänka handboll.

HP Tibro – Sörhaga HK 22-29 (9-11)

Målskyttar:
Anton Larsson 7 (2), Victor Carlsson 6, Emil Johansson 4, Kasper Wallouch-Lindholm 4, Viktor Johansson 3, Anders Alfredsson 2, Adam Larsson, Linus Eriksson, Anton Näverstedt

Målvakter:
1-45 min Alexander Axelsson 13/26=50% 0/1 str=0%
46-60 min Elias Jönsson 4/12=33%

Nästa match är lördagen den 24 november kl 16:00 då vi tar emot GIK Wasaiterna i Nolhagahallen.

Kom ner och ta en kopp kaffe och hjälp oss att ”bärga” hem två poäng.

Välkomna!