Tuff bortamatch på söndagskvällen

Då var dags för Café Lillan en söndagskväll kl 19:30. En riktigt rolig utmaning och vi vet på förhand att det kommer bli en väldigt svårspelad match, men om vi kunde lägga fokus på försvarsspelet så skulle vi försöka springa sönder matchen.

Där någonstans kan man väl säga att båda lagen lade sitt fokus, i försvaret, för det var en tillknäppt match överlag och där båda lagen får kämpa väldigt mycket för sina mål. Vi kan dock göra ett litet miniryck efter 10-12 min av första halvlek då vi går upp till 6-3-ledning, men efter detta vaknar Lillan till liv och får igång ett bra anfallsspel, samtidigt som vi springer lite för mycket i försvaret och inte är tillräckligt kalla. Detta resulterar i att Lillan faktiskt kan gå till halvtidsledning med 11-10.

I halvlek pratar vi om att försöka få upp tempot i matchen ännu mer, då det kändes som att vi blev alldeles för bekväma i slutet av första halvlek, då vi inte riktigt bestämde tempot i matchen.

Om första halvlek ändå började helt okej, så var andra halvlek raka motsatsen, Lillan kan snabbt göra 3-0 på oss och vi gör alldeles för mycket tekniska fel, bollar blir ivägslängda till linjen utan någon riktig satsning och det kändes som om att det var vi som helt plötsligt hade blivit för trötta. Dock kan vi ändå repa lite mod efter den här dåliga perioden och ändå gå ikapp till 15-14. När vi väl börjar närma oss och har en bra energinivå så börjar vi tyvärr missa de avgörande lägena, istället för att gå ikapp och förbi så tillåter vi istället Lillan att göra lite för lätta mål och det blev nästan pyspunka varje gång vi höll på att gå ikapp i matchen. Trots detta så sliter vi väldigt bra bakåt och även om vi kanske inte är där 100% när väl skottet kommer hela tiden, så försöker alla bidra på ett bra sätt konstant och det är väldigt jobbigt att stå i försvar såpass länge som vi ändå gör under den här matchen, för tillslut så kommer ett avslut när man inte riktigt är med.

När det är ca 5 min kvar utav matchen så ligger vi under med 3 bollar och det känns lite som om att Lillan skall kunna knyta ihop säcken och vinna, för vi har väldigt svårt att göra mål på våra klara lägen som vi ändå får, samtidigt som det blir väldigt långa anfall från deras sida. Vi hinner även missa en straff samt returen, med ca 3 min kvar, men på något mirakulöst sätt så kan vi ändå gå upp till 19-18 med ca 1,5 min kvar. I vårt sista försvarsspel så kan vi stressa Lillan till ett sämre läge och vi får chansen att gå ikapp. Vi tar timeout med ca 30 sek kvar och bestämmer oss för vilket spel vi skall sätta, dock blir det lite gruff i slutet av matchen där Lillan får två stycken utvisningar samt att vi får en med 4 sek kvar. Vi tar ut målvakten och kan spela 6-4. Detta bär verkligen frukt då vi kan spela Ludvig Åstrand till ett friläge och kvittera till 19-19!

Om vi skall sammanfatta den här matchen så gör vi såklart inte en bra insats, men vi skall säga att det är Lillan som gör oss dåliga och de förtjänar verkligen 2p från den här matchen och vi skall vara väldigt glada att vi får med oss 1p. Anfallsspelet hackar något fruktansvärt och det märks att både Kasper och Anton saknas i den här matchen. Linus Eriksson gör en bra match och kvitterar verkligen ut ett godkänt betyg med sina 7 mål, samt att vi har ett bra målvaktsspel under större delen av matchen och det är väl egentligen de här individuella prestationerna som räddar oss den här matchen, annars hade vi gått ifrån med 0p istället.

I och med att vi ändå fick med oss en pinne, så blir det lite ”oförändrat” i tabellen, eftersom vi ändå har lite sämre målskillnad än tex HP Alingsås, så hade vi fortfarande behövt gå förbi dem poängmässigt, så det viktigaste var faktiskt att ta 1p än att tappa båda om vi blickar framåt.

Nu skall vi samla ihop oss under veckan för att ge Backa en riktigt bra match på lördag kl 16:00 i Nolhagahallen, väl mött då!

Café Lillan HF – Sörhaga HK 19-19 (11-10)