Topptippade IF HV Tidaholm på bortaplan – en fredagskväll

Ja, där var förutsättningarna för dagens drabbning. Normalt sett en svår bortamatch som vi hade laddat för under hela veckans träningar. Spelplatsen var Sparbankshallen, men där var Sörhaga HK inte på plats under första halvleken.

Klart sämsta halvleken denna säsongen och det kunde faktiskt ha kostat oss poäng idag. Förutsättningarna var givna från början och vi var helt överens innan match att vi skulle trycka på från första start. Det vi pratat om innan var dock som helt bortblåst, otroligt tamt försvarsspel, inga målvaktsräddningar och krampaktigt spel framåt. Det var inte mycket vi kände igen från bänken. Trots TO, lite byten mm så kunde vi inte riktigt bryta trenden. Tidaholm förde matchen målmässigt och hade både 10-8, 11-9 och 13-11-ledningar. Men på något konstigt sätt lyckades vi hålla oss kvar och genom första halvleks sista skott gå till pausvila med ledning 14-13 efter tre raka mål sista 2 minuterna.

Alla i truppen var helt överens om i halvlek att vi hade mer att ge och visa både bättre attityd och intensitet i spelet. Ytterligare en medioker
halvlek fanns inte ”på kartan”.

Det verkade som snacket i paus fick effekt och vi fick se ett mer igenkännande Sörhaga. Nu blev försvarsarbetet betydligt bättre och målvaktsräddningarna kom som ett ”brev på posten”. 25% räddningar i första blev till 57% i andra och det gör skillnad. Framåt fick vi också till det mycket bättre och lyckades dra isär Tidaholmsförsvaret flera gånger där Linus kunde utmana sin försvarare och glida igenom gång på gång. När det blev hårdare bevakning där trycket vi på andra sidan. 3-0 första 3 min och vid hade 17-13-ledning som vi sedan aldrig släppte ifrån oss. Även om Tidaholm var ett par mål ifrån oss vid ett par tillfällen kändes det aldrig oroligt. Dom fick slita mer för sina mål än vad vi fick. Tillslut stannade siffrorna vid 28-22 och givetvis jätteskönt med 2 poäng idag, med tanke på den första halvlekens spel.
Stark lagmoral som visade sig idag från sin bästa sida där vi krigar på trots att det var tonvis med grus i maskineriet under första halvlek.

Tack till tillresta Sörhaga-supportrar som säkerligen undrade var vi fanns i första halvlek.

IF HV Tidaholm – Sörhaga HK 22-28 (13-14)