Toppmöte som slutade med förlust

Det var dags för denna säsongs toppmöte igen då vi skulle möta Guldkroken, en match som vi själva sett fram emot då det är en av få matcher den här säsongen då vi faktiskt får en bra värdemätare. Höstmatchen slutade med storvinst för vår del 30-17, men vi var ödmjuka inför den här matchen och visste att det skulle bli tufft då det aldrig är lätt att åka till Guldkrokshallen och få med sig 2p.

Matchen börjar i ett rätt så högt tempo där båda lagen följs åt målmässigt, vi missar en del klara lägen till en början, i både 1:a och 2:a fas, medan Guldkroken faktiskt får väldigt bra lägen i sina anfall då vi går bort oss ett antal gånger bakåt, dock är vi konsekventa framåt och kämpar till oss våra mål. Vi följs åt i första halvlek till min 20, här missar vi en straff och det känns lite som luften går ur oss lite, Guldkroken får ett par lätta mål i slutet av första medan vi inte alls får till det framåt och de får med sig 15-11 i havlek.

Snacket i halvlek var att vi behövde stå upp mycket bättre bakåt för att få till vårt kontringsspel bättre, framåt så kände vi ändå att det skulle lösa sig om vi bara satte vårt försvarsspel!

Andra halvlek börjar med att vi får med oss en dubbelutvisning och kan snabbt gå till 13-16 och vi får ändå vittring på Guldkroken, men istället för att vi kör på som vi brukar göra så gör istället Guldkroken 6-0 på oss och går upp till hela 22-13 redan efter 43 min. Den sista kvarten så spelar vi absolut bättre bakåt, men det skall också tilläggas att Guldkroken inte alls går för det lika mycket som de gjort innan under matchen då de ville att tiden skulle gå. Vi släpper bara 4 mål sista kvarten varav 3 är straffar, så ur det perspektivet är det godkänt, men framåt är det tyvärr alldeles för dåligt idag, vi kommer inte alls till de bra lägena som vi är vana vid och bakåt blir vi alldeles för passiva.

En stor eloge till våra motståndare idag som var bättre, det är en bra lärdom för oss och vi vet vad vi behöver göra bättre redan nästa match mot HKC 78!

Väl möt på lördag den 10/3 då vi kan säkra seriesegern mot just HKC78 kl 15:30 i Nolhagahallen!

HK Guldkroken – Sörhaga HK 26-21 (15-11)

Målskyttar:
Emil Johansson 5, Kasper Wallouch Lindholm 4, Linus Eriksson 4, Ludvig Åstrand 3, Patric Jigström 2, Eric Augustsson 2, Adam Larsson