Toppmatch i Nolhagahallen på fredagskvällen

På fredagskvällen gästades vi av hittills obesegrade HK Guldkroken Hjo som spelat hem tre raka segrar. Inte nog med att det var en toppmatch, det var ju även seriepremiär inför vår trogna hemmapublik så visst fanns det all anledning att ”tagga upp”.

Vi startade matchen lite trögt och kom inte riktigt upp i framförallt försvarspelet där vi blev alldeles för nedtryckta och tappade höjd i försvarsspelet. Första 12 min var Guldkroken med till 5-5, men med lite byten och lite andra justeringar fick vi mer träff bakåt och kunde ställa om mycket bättre och trycka betydligt mer så att Guldkroken fick jobba hårt åt båda hållen. Kommande 10 minuter spelade vi hem med 7-0 och snabbt hade vi ett rejält försprång som stannade vid 13-7. Riktigt starkt att bara släppa 7 bollar bakåt på en halvlek mot ett så pass bra lag som ”Kroken”.

Samma scenario som vi känner igen sedan tidigare matcher, att sitta med ett stabilt försprång i halvlek, och få till rätt inställning och fortsätta under andra halvlek. Som helhet lyckas vi ganska väl med det och spelar hem andra halvlek med 17-10. Visst fanns det saker som vi var mindre nöjda med, som tex 6-4 spelet där vi helt oförsvarligt kastar bort bollen och bränner något läge. Totalt lyckades vi ändå hålla upp spelet väl och göra det vi ska och fick återigen en matchen med mindre ån 20 insläppta mål. Matchen var påväg att bli lite vårdslös och grinig, helt i onödan egentligen, men domarna lyckades på ett bra sätt gå in och stävja detta i tid. Kasper åkte på ett drag i armen när han var igenom mellan 1-2, men som väl var klarade han sig bra denna gången.
Dock fick Guldkrokenspelaren syna det röda kortet. Som sagt var, matchen var egentligen inte ful utan snarare lite frustrerade spelare emellanåt.

Vi gör dock en habil insats över 60 minuter och slår våra gäster med 13 bollar och släpper bara 17 bakåt. Nu njuter vi med detta över helgen och på måndag börjar laddningen inför bortamatchen på fredag mot Tidaholm
som också är obesegrade.

Sörhaga HK – HK Guldkroken Hjo 30-17 (13-7)

Målskyttar:
Emil Johansson 5, Victor Carlsson 5, Kasper Wallouch Lindholm 4 (1), Ludvig Åstrand 4, Adam Larsson 3, Patric Jigström 2, Linus Eriksson 2, Patrik Helsen 2, Simon Marklund, Adam Sjöberg, Alexander Axelsson

Målvakter:
Alexander Axelsson 20/37=54% 1/1 str=100%

Plusligan:
+++ Alexander Axelsson
++ Adam Larsson
+ Emil Johansson

Till sist vill vi rikta ett stort TACK till Daniel Vandor som med kort varsel hoppade och skötte speakerarbetet
förträffligt tillsammans med Oscar Hernehult.

Tack även till Er härliga hemmapublik som ger oss extra kraft!