Tillbaka i vinnarspåret

Dags för ännu en hemmamatch igen och den här gången stod Rosendal (RIKs B-lag) för motståndet. Vi visste om innan att de skulle komma med ett ungt lag och det betyder som vanligt mycket spring, något som vi såklart också vill göra, så det bäddade för en bra match.

Till skillnad från alla andra matcher som vi spelat i serien, så är det faktiskt vi som startar matchen på bästa sätt här. Vi leder med hela 10-3 efter 15min, där vi har ett bra anfallsspel och håller våra avtal som vi kommit överens om, sedan i försvarsspelet så får vi äntligen de ”enkla” räddningar som vi har väntat på, där vi bara kan ta ner bollen från målvakten och sen kontra direkt. Det har vi inte riktigt varit bortskämda med den här säsongen och självklart gör det att våra motståndare blir väldigt trötta, när de bara hade 2 avbytare med till matchen.

Efter vår fina start så kryper tyvärr Rosendal närmare, detta beror inte på att vi börjar spela mycket sämre, visst vi gör bara 2 mål sista kvarten, men detta beror mer på att vi bränner våra lägen som vi får framåt och det är faktiskt rena frilägen som vi bränner. Så 12-10 i halvlek var lite i underkant och vi kände att vi hade mycket mer att ge i andra!

I halvlek pratar vi om att fortsätta springa på allt då det kändes som att Rosendal gick på knäna i slutet av halvleken, medan vi har många avbytare att skicka in om det skulle vara så att vi själva blev lite för trötta.

I början av andra halvlek så känns det som att vi kör matchen direkt genom att gå upp till 18-12 efter 10 min, där vi ännu en gång får perfekt träff bakåt och kan kontra sönder Rosendal. Här trodde man nästan att det skulle bli en bekväm seger för oss, men Rosendal kommer ikapp till 19-16, anförda av David Milosavljevic, som rev stora hål i vårt försvar. Dock efter vår timeout så reder vi ut stormen och kan sen faktiskt enkelt spela hem matchen sista kvarten, kändes som att det berodde på att vi faktiskt orkade mer i slutet än vad våra motståndare gjorde och det var helt rätt taktik att trycka i alla lägen från vår sida.

Idag gör vi en riktigt bra laginsats bakåt och vi släpper inte ett enda mål från våra kanter eller 2or bakåt, det är egentligen bara i mitten som alla skott/mål kommer från Rosendals sida och där kämpar våra 3or hela matchen, vi har såklart lite att korrigera, men det ser allt bättre och bättre ut vilket är väldigt roligt att se.

Hela laget förtjänar ett bra betyg den här matchen då vi sprider vårt målskytte över hela banan, men både Anton Larsson och Emil Johansson skall ha ett extra plus efter matchen. Emil springer på allt idag och gör ett jäkla jobb på kanten, medan Anton styr upp anfallsspelet på ett bra sätt och sätter ett par viktiga mål i första halvlek när spelet går lite i stå. Bakåt så kämpar Eric på bra och visar framfötterna efter sin comeback, Alexander Axelsson gör en bra match i mål, med många räddningar som resulterar i lätta kontringar.

Nu njuter vi av den här goa segern i helgen, men redan nästa vecka börjar vi ladda för en svår bortamatch i Tibro!

Stort tack till publiken som kom ner till Nolhaga under lördagen, ni är grymma.

Sörhaga HK – Rosendals IK 26-18 (12-10)