Tibro fick revansch

Första matchen efter juluppehållet innebar att serien vände och att HP Tibro stod på nytt som motståndare. Strax innan jul var vi i Tibro och gjorde en riktig krigarinsats och fick med oss båda poängen hem.

Matchen inleddes mycket trevande från båda håll, dåliga avslut och bra målvaktsingripanden gjorde att första målet föll först efter ca 5 min då Tibro gjorde 1-0. För vår del saknades det lite för mycket av försvarsarbetet då Tibro allt för lätt fick glida igenom mellan 2-3 flera gånger. Framåt var det också lite för mycket alibispel där vi var tveksamma i vårat djupledsspel. Målmässigt var det Tibro som låg steget före i stort sett hela första halvlek, där paussiffrorna visade 11-13. Vi pratade om i halvlek i putsa bort felen i försvaret och gå mer på mål.

Efter ca 5 min in i andra halvlek fick vi mer flyt i spelet och vi kom mer och mer tillrätta med det vi pratat om i halvlek. Vi hade en riktigt bra period där vi gick från underlägen 13-15 till ledning 18-15. Här kändes det som vi fått matchbilden precis dit vi ville.  Av någon anledning blev vi här återigen tveksamma och försiktiga framför allt framåt, vilket gjorde att vi inte kom till några lägen alls. Vi passade hellre bollen vidare och lät någon annan ta ansvar. Detta duger givetvis inte, och som ett brev  på posten var Tibro ikapp till 18-18. Trots det fick vi tag i det lite igen med två raka mål till 20-18, men effekten blev den motsatta och Tibro gjorde 4 raka mål till ledning 20-22. Efter detta kom vi aldrig riktigt på det igen och det flytet i spelet i slutet av matchen vi  hade uppe i Tibro när vi vann, fick Tibro i denna matchen och lyckades spela hem matchen med 24-26.

Allt för mycket ”toppar och dalar” under matchen som Tibro hanterade mycket bättre än vad vi gjorde och  det fällde avgörandet i slutet av matchen. Vi tar nya tag mot Backa HK om två veckor.

Stort tack till Er alla som tog Er till Stadsskogshallen denna lördagkväll, nästa hemma match syns vi i Nolhaga igen.

Sörhaga HK – HP Tibro 24-26 (11-13)

Målskyttar:
Max Holmberg 8, Sebastian Martinez 4 (2), Adam Larsson 3, Patrik Helsén 3, Patric Jigström 3, Emil Johansson 2, Simon Marklund

Målvakter:
Alexander Axelsson 17/41=41% 1/3 str=33%

Spelarbetyg:
+++ Max Holmberg
++ Alexander Axelsson
+ —–