Summering av Kortedala Cup

Efter en väldigt rolig helg tillsammans så skall vi här försöka summera matcherna på bästa sätt.

Sörhaga HK – Herulf Moss 10 -10 (6-5)

Herulf ligger i Norska division 2, motsvarigheten till Svenska Div 1, så detta resultatet skall vi vara väldigt nöjda med. För er som har lite Alingsåsnostalgi så kommer ni säkert ihåg Marcus Berg som spelade ett par säsonger i AHK, han spelar numera i Herulf Moss under denna turnering, samt svenskarna Jonathan Averstedt och Fredrik Josefsson. Det är ett väldigt starkt lag på pappret som vi möter, men vi lyckas ändå knipa en pinne i matchen.

Matchen är väldigt jämn i första halvlek och lagen byter mål med varandra, vi visar upp ett fruktansvärt bra försvarsspel och alla är med och bidrar. Vi står upp för varandra hela tiden, är det någon som lämnas själv så kommer nästa gubbe och hjälper, det var klockrent.

I andra halvlek försvinner skönspelet helt från vår sida, vi står upp bra bakåt men framåt så tappar vi spelet helt. Inga riktiga satsningar för varandra utan det kändes som att vi väntade på att matchen skulle ta slut. Vi leder med 10-6 med 5 min kvar, men kan tyvärr inte hålla hela vägen ut. Kvitteringen kommer med 10 sekunder kvar. Vi skall va nöjda med 1p efter en bedrövlig andra halvlek, samtidigt skall vi va stolta över att vi kan stå upp emot ett sådant duktigt lag.

I denna matchen var det ingen som riktigt stack ut utan det var en laginsats rakt igenom.

Målskyttar: Patrik Helsén 4, Victor Carlsson 3 (1), Eric Augustsson 1, Ola Johansson 1 (1), Tobias Nilsson 1

Mv: Alexander Axelsson 5/13 = 38% str 1/2

Utv: Eric Augustsson 1 x 2, Arvid Spetz 1 x 2, Patrik Helsén 1 x 2

Sörhaga HK – Skurups Handboll 19-11 (12-6)

Efter första matchens dåliga andra halvlek framåt, så hade vi bestämt oss för precis vad vi skulle göra i andra matchen och det var att springa på allt, samt ha tydliga avtal med varandra. Detta lyckades vi fullt ut med, Arvid Spetz tog tag i det i uppspelen och gjorde att vi fick en väldigt bra fart i spelet. Försvaret var lika bra som i första matchen och vårt 5-1-spel störde Skurups något oerhört, de kom nästan ingenvart, förutom några skott från 11m som satt i krysset. Dock skall vi va väldigt nöjda med vårt anfallsspel i denna matchen då vi fick väldigt många lätta mål just pga att vi springer hela tiden.

Plus till Arvid Spetz som gör en väldigt bra match både framåt och bakåt, han blev lite av motorn i vårat spel, då han är en väldigt bra pådrivare och får med sig övriga laget. Plus även till Marcus Karlssons målvaktsspel i denna matchen och Victor Carlsson.

Måskyttar: Victor Carlsson 5 (1), Oscar Hernehult 4, Eric Augustsson 3, Patrik Helsén 3, Arvid Spetz 2, Tobias Nilsson 1, Anton Näverstedt 1

Mv: Marcus Karlsson 9/19 = 47% str 0/1

Utv: Patrik Helsén 1 x 2, Tobias Nilsson 1 x 2

Sörhaga HK – Backa HK 7-21 (4-10)

Efter två urladdningar i de två första matcherna har vi verkligen ingen kraft kvar för den sista matchen för dagen. 2 st 2*20 min matcher hade tagit all must ur kroppen på oss. När också Arvid Spetz inte kunde medverka mer så hade vi det ännu tunnare på bänken. Ingenting fungerade helt enkelt den här matchen utan det var en total genomklappning. Det var tekniska fel överallt, vi går bort oss i försvaret. Det går att ta upp många saker men vi glömmer helt enkelt denna match och vi bestämde oss för att fokusera på morgondagen istället!

Alla får underkänt i denna matchen, det var helt enkelt pinsamt för vår del att prestera som vi gjorde i denna match.

Målskyttar: Patrik Helsén 2, Emil Johansson 2, Victor Carlsson 1 (1), Oscar Hernehult 1, Tobias Nilsson 1

Mv: Alexander Axelsson 4/14 = 29% Marcus Karlsson 9/20 = 45%

Utv:  Thomas Larsen 1 x 2

B-slutspel Kvartsfinal

Sörhaga HK – IK Nord 22-11 (11-5)

Efter en 3:e plats i gruppen fick vi möta en annan grupp 3:a och det blev IK Nord från div 2. Efter ett bra snack inför matchen så var det bestämt att vi skulle ge allt vi hade, precis som vi hade gjort mot Skurup. Detta lyckades vi fullt ut med, alla som kom in från bänken levererar och tar sitt ansvar. Väldigt roligt att se att alla vill ta en plats i laget!

Vi får en perfekt start på matchen där vårt försvarsspel klickar och vi får ett bra tryck i vår 1a och 2a fas. I det uppställda anfallsspelet så får vi bra utdelning också där vi även denna match har tydliga avtal med varandra, det underlättar väldigt mycket i vårt hemspring (som sett väldigt bra ut i helgen)

Nord ligger för närvarande i Div 2 Västra, och det är väldigt kul för oss att få ett kvitto på att vi håller mot lagen högre upp också.

De som stack ut i matchen var Patrik Helsén med sitt fina skytte och Alexander Axelssons målvaktsspel. Även Viktor Johansson skall nämnas som går in och levererar även om han fick sitta mycket på bänken under lördagen, väldigt kul att se! Dock skall hela laget ha ett stort plus för denna insats!

Målskyttar: Patrik Helsén 5, Viktor Johansson 3, Eric Augustsson 3, Tobias Nilsson 3, Ola Johansson 2, Victor Carlsson 2, Anton Näverstedt 2, Thomas Larsen 2 (1)

Mv: Alexander Axelsson 20/30 = 67% str 1/2

Utv: Eric Augustsson 1 x 2, Ola Johansson 1 x 2, Anton Näverstedt 1 x 2, Oscar Hernehult 1 x 2

B-slutspel semifinal

Sörhaga HK – IK Baltichov 16-16 (8-8) 16-17 efter förlängning

Efter en bra insats mot IK Nord så var det dags för match mot IK Baltichov som skall vara ett topplag i Div 2 Västra den här säsongen. Matchen börjar väldigt bra i våra ögon, vi spelar ett tufft försvarsspel samtidigt som vi får bra utdelning framåt med vår 2a fas. Bakåt så blir nästan Baltichov sönderlästa i perioder då de försöker med sina genombrott gång på gång utan utdelning. Vi tar en ledning med 6-4 och i det skedet känns det som att vi kan få till ett ryck, men tyvärr slarvar vi lite och bjuder in Baltichov i matchen igen och det står 8-8 i halvlek.

Andra halvlek fortsätter vi med vårt tuffa försvarsspel samtidigt som Baltichov inte riktigt löser vårt kantspel, där får vi väldigt bra utdelning i andra halvlek och kul att vi väl fick utdelning just på kanterna, för där har vi inte riktigt fått ut bollarna i helgen.

Efter mycket slarv i andra halvlek så tar dock Baltichov ledningen i matchen, här skall sägas att vi slarvar bort 3st kontringar där vi antingen missar eller inte ens kommer till avslut efter bla 2 mot 1, 3 mot 1 osv.

Men vi tar oss i kragen och kommer tillbaka i matchen. När vi är inne i en fin period, med 3 min kvar av matchen så får Baltichovs målvakt rött kort efter en kontring där han skall ut och bryta bollen, dock så kommer han i kontakt med vår spelare och det är ett solklart direktrött. Vi lyckas i denna perioden kvittera och även ta ledningen med 16-15 när det är 10 sek kvar. Dock kommer det ett snabbt avkast där Baltichovs V6 kommer i fullfart och satsar hänsynslöst  mot mål. Detta resulterar i straff och ett direktrött på Eric Augustsson för vår del. Efter att tiden har gått ut så kvitterar Baltichov på straff och tar därmed matchen till förlängning.

Vi vinner lottningen och får faktiskt ett väldigt bra läge för att vara i 5-6, tyvärr gör dock målvakten en bra räddning. Baltichov får sedan två chanser på sig i efterföljande anfall och kan avgöra matchen med ett kantavslut i 6-5.

Vi skall vara väldigt nöjda med vår match, med tanke på att vi tappade folk under helgen och även många som var borta på annat. Vi som väl var med skall vara väldigt stolta över våra insatser förutom mot Backa.

Skall Baltichov ligga i toppen av 2an så måste de dock rycka upp sig väldigt mycket, för vi skall egentligen inte ha en chans mot deras lag, men vi visar även att vi är att räkna med!

Målskyttar: Victor Carlsson 5 (3), Tobias Nilsson 3, Emil Johansson 2, Patrik Helsén 2, Oscar Hernehult 1, Eric Augustsson 1, Viktor Johansson 1, Ola Johansson 1

Mv: Markus Karlsson 12/24 = 50% str 1/4 Alexander Axelsson str 1/3

Utv: Patrik Helsén 2 x 2, Eric Augustsson Direktrött

Efter en väldigt rolig helg så är vårt betyg klart godkänt, det var egentligen ett riktigt bottennapp i sista matchen på lördagen, men vi skall ändå var stolta över vår prestation i helgen, man skall ändå ha i åtanke att vi spelar i div4 och vi får möta nästan idel Div 2 lag.

Nu ser vi fram emot att säsongen skall börja den 4 Oktober!