Stark laginsats gav två nya poäng

Dags för ännu en hemmamatch efter en fin vinst borta mot Wasaiterna, där kollektivet hade presterat väldigt bra. Det var någonstans där vi satte ribban inför den här matchen också, att hela laget behövde prestera bra för att vi skulle lyckas vinna. Matcherna mot HP Tibro har genomgående under alla säsonger varit väldigt tuffa och även lite smågrinigt, precis som det skall vara i tighta handbollsmatcher. Visst Tibro parkerar på sista plats i tabellen, men vi har ändå stor respekt för motståndet då vi vet vad de kan i sina bästa stunder.

Matchen börjar i ett bra tempo från båda lagen och vi följs åt inledningsvis upp till 5-5, där det är svängdörrar i båda försvaren. Egentligen behöver inte något utav lagen kämpa nämnvärt för att få sina mål och målvakterna får nästan en hopplös uppgift. Dock så är det Tibro som får ordning på sitt försvarsspel först och kan göra ett litet ryck i matchen fram till 8-12, vi var inne i en period där vi tog lite för lätta avslut utan en satsning från kompisen jämte, alternativt så gjorde vi tekniska fel. Men just vid ställning 8-12 efter ca 20 min så börjar vi verkligen få träff bakåt och Elias, som fick göra sin första match från start, börjar få tag i bollarna, vilket leder till lätta mål i både 1:a/2:a fas. Vi får även i det här skedet in Luan Gashinus som gör ett väldigt fint inhopp på H9, vinner sina dueller både framåt och bakåt, vilket ger en injektion till hela laget. Kul och se när spelarna från bänken går in och tar chansen! Vi avslutar halvleken med att göra 6-1 på Tibro, vilket resulterar i en halvtidsledning på 15-13, lite för mycket mål för oss att släppa in, men det kändes ändå som att det släppte lite i slutet av halvleken och att vi inte längre hade i handbromsen.

I andra halvlek skulle vi bara fortsätta med det jobbet som vi lade ner i slutet av första halvlek, det kändes som att Tibros kraft i satsningarna tog slut, medans vi kändes väldigt pigga och fräscha.

Just detta fällde avgörandet i början av andra halvlek, då vi startade i ett bra tempo och kunde snabbt gå fram till ledning med 21-16 efter ca 10 min. Här kördes egentligen matchen och avståndet pendlade hela tiden mellan 4-6 bollar. Bakåt står vi väldigt bra och Tibro får kämpa för varje mål de gör, medans vi faktiskt kommer till väldigt fina lägen framåt. Inte mycket mer som händer i andra halvlek, då det blir lite avslaget för att Tibro inte kommer närmare, utan vi ger helt enkelt en väldigt solid insats.

På det stora hela så förtjänar hela laget beröm, det är små insatser överallt som gör att det svänger över till vår fördel när matchen inte går vår väg i början. Men Linus Eriksson gör hela 7 mål i första halvlek (10 under hela matchen) och hans insats blir lite tungan på vågen den här matchen. Även Elias Jönsson gör en väldigt bra match i mål, när vi väl får ordning på försvarsspelet så får även han visa vilken duktig målvakt han är.

Nu laddar vi för match direkt på onsdag igen, då vi möter Rosendal på bortaplan kl 20:00. Efter detta kan vi ta en välförtjänt ledighet på 1,5 vecka innan vi skall möta HP Alingsås i ett hett derby!

Sörhaga HK – HP Tibro 30-24 (15-13)

Målskyttar:
Linus Eriksson 10, Emil Johansson 4, Anton Näverstedt 4, Victor Carlsson 3, Ludvig Åstrand 3, Luan Gashinus 2, Adam Larsson 2, Kasper Wallouch Lindholm, Tui Seebunmee

Målvakter:
Elias Jönsson 1-60 min 20/41=49% + 0/2 7m
Alexander Axelsson 1/2 7m