Sista Karlstadresan avklarad – Hellton avfärdades på bortaplan

Efter en veckas matchuppehåll var det dags för den sista långresan denna säsongen. Som vanligt körde Vårgårdabuss tryggt och säkert snöyran. Vi tackar vår sponsor Vårgårdabuss för denna säsongs bekväma långresor.

Nu till själva matchen, där vi ställdes mot IF Hellton som ligger i den nedre regionen av tabellen. Detta innebar inget för oss då vi vet med oss att bortamatcherna är extra tuffa, då hemmalaget av någon anledning oftast mönstrar ett lite bättre lag än vi mött hemma. I dagens match syntes det tydligt inledningsvis att Hellton vilje sälja sig dyrt.

Efter en kvarts spel hade vi underläge med 7-5. Vi spelade alldeles för stressat framåt och tog alldeles för snabba avslut som oftast hamnade på deras målvakt. För att kompensera detta överarbetade vi bakåt och blev alldeles för svajiga, vilket resulterade ostörda genombrott och skyttar som vi lät skjuta alldeles för enkelt. Sista 5min blev det dock lite bättre och vi kunde vända underläge 11-10 till pausledning med 11-13. Denna ledning borde varit större med tanke på Alex’s 55% i räddningar i första halvlek.

I halvtid var vi helt överens om att vi kunde bättre än det vi presterade i första. Andra halvlek började vi på ett bra sätt med att stänka dit 3-0 på 3 min. Nu kände vi igen lite mer av det som vi är bra på med snabba omställningar och vi gick lite mer rakt fram med bra uppbackning. Dessutom kändes det som Hellton inte orkade hålla uppe på samma sätt som i första och efter 20 min hade vi tio bollar upp. De drog på sig ett rött kort på knuff i ryggen vid kontring och en spelare visar oss fingret från bänken. Möjligtvis var detta lite i frustration, för visst störde dom oss i första halvlek, men i andra verkade som de hade bränt sitt krut. Sista 10 min blev att i stort sett spela av och vi gjorde inte mer än som krävdes och lockades inte in i någon skit.

IF Hellton – Sörhaga HK 22-31 (11-13)

Målskyttar:
Emil Johansson 4, Tobias Nilsson 4, Viktor Johansson 4, Adam Larsson 3, Jonathan Svensson 3, Thomas Larsen 3 (2), Nicolai Fredriksson 3, Robin Manninen 3, Patrik Helsén 3, Anton Näverstedt

Målvakt:
Alexander Axelsson 23/43=53% str 1/3=33%

Spelarbetyg:

+++ Alexander Axelsson
++ Thomas Larsen
Viktor Johansson
Det finns ytterligare saker som är värda att nämna denna kväll. Våra tre M6 Adam, Eric o h Anton löste av varandra i andra halvlek som 3or bakåt och låg bakom att vi kom mer rätt i försvaret.
Idag var Marcus vår ”andremålvakt” och gjorde ett riktigt fint jobb som pådrivare på bänken. Sitta 50 mil i buss och visa det engagemanget tyder på att laget är större än jaget!

Nästa match är hemma mot Trollhättan den 20 febr kl 16.30. Som Ni säkert vet vid detta laget, så kommer vi spela i Estrad. Så Ni trogna SHK-fans, ta med en eller två kompisar också, så fyller vi Estrad lördagen den 20:e. Välkomna då!