Sista genrepet avklarat

På onsdagskvällen spelade vi vår sista träningsmatch inför seriestarten nästa vecka. För motståndet stod våra div 3-kollegor från Göteborgsserien, Sävedalens HK.

Matchen inleddes ganska så tempofattigt från båda lagen och mål byttes med varandra. En bit in i första halvlek gjorde vi ett ryck med ett par tre bollar som gjorde att Sävedalen tog timeout. Trots det det lyckades vi hålla ett par bollars försprång in i halvlek. Vi hade väldigt svårt att få till det framåt idag vilket ofta resulterade i ett eget initiativ/avslut där det ibland gick bra och
ibland blev det både missade passningar och spridda skott. Sävedalen spelade i ett lågt tempo genom hela matchen där vi blev alldeles för otåliga i vårat försvarsspel. Vi drog på oss både lite utvisningar och sedan i ivern när bollen erövrades hade den mindre goda smaken kasta bort lite bollar också.

Trots det kändes det som vi kontrollerade matchen från första början och i slutet hade vi 4 bollars ledning som tillslut hamnade på vinst med två bollar.

Som helhet gjorde vi ingen bra insats idag, men trots det vinner vi matchen och släpper in endast 18 mål. Det får väl bli den positiva avrundningen för den här matchen.

Nu kommer hela truppen ladda för fullt inför den historiska seriepremiären i div 3 för klubben, som spelas onsdagen den 23 september kl 20.30 då vi tar emot KFUM Ulricehamn i vår hemmaborg.

Vi har nu endast någon enstaka spelare på sjuklistan vilket gör att vi kommer ha många ”hungriga” spelare som vill ta en plats i truppen mot Ulricehamn.

Vi hoppas givetvis på stor uppslutning från vår trogna hemmapublik.

Välkomna till seriepremiären och väl mött i Nolhaga!

Sörhaga HK – Sävedalens HK 20-18 (10-8), 
Robin Manninen 4, Tobias Nilsson 3 (1), Adam Larsson 3, Patric Jigström 3, Eric Augustsson 2, Emil Johansson 2, Victor Carlsson, Jonathan Svensson, Alexander Pettersson

Mv:
Alexander Axelsson 16/32 = 50% 2/4 str = 50%