Säsongen över – stopp i kvalet mot HK Drott

Dagens förlust borta mot HK Drott innebar att Sörhaga HK´s säsong 2018/2019 tog slut. Matchen idag var match nr 2 i kvalet mot div 1. Förlust hemma i veckan gjorde att det krävdes seger för att få tillstånd en avgörande match kommande vecka.

Visst började det riktigt bra, precis som i hemmamatchen, med ledning med både 8-3, 10-4 och 11-5. Vi fick bra träff bakåt och även om vi inte kanske ställde om så snabbt skapade vi många bra chanser som vi förvaltade väl. Med tanke på skadeläget i truppen skulle vi försöka spara lite på krafterna och inte tokspringa på allt. Drott lyckades peta in ett par bollar till 7-11 samtidigt fick vi 2 st utvisningar i tät följd som gjorde att vi fick spela 4 mot 6 i nästan 2 minuter vilket Drott utnyttjade och kröp närmre och närmre för att vara helt ikapp i halvtid till 11-11. Får ändå säga att en av dessa utvisningarna var i billigaste laget och den nivån visade inte rättsskiparna upp någon gång i resten
av matchen. Även om Drott hade taktpinnen i inledningen av andra halvlek hängde vi ändå bra med rent målmässigt. Efter en kvart i andra
halvlek hade vi bara ett underläge med 18-16. Då kom nästa bakslag när Alexander i kassen var tvungen att lämna banan efter att Drott prickat honom i huvudet från 6m för andra gången inom några minuter. Jäkligt surt, men inget medvetet från Drotts sida. 18-16 blev snabbt 24-16 med 10 min kvar, och de flesta i arenan förstod att matchen var påväg att väga över till Drotts fördel. Men i sann Sörhaga-anda kämpade vi på och även om vi aldrig var nära att komma riktigt ikapp så krigar vi till oss 5-3 sista 10 min och lät siffrorna stanna vid 27-21 i Drott-favör.

Sett över de båda matcherna så vinner Drott rättvist även om vi i båda fajterna hade riktigt bra häng inledningsvis. Men med tanke på skadeläget under våren i truppen så orkar vi inte riktigt fullt ut. Nu skyller vi absolut inte förlusterna på skador för det drabbar alla lag, men det hade varit intressant och sett hur det hade fallit ut med fullt Sörhaga-manskap?

Målsättningen inför säsongen var att hålla till på övre halvan av tabellen och etablera sig som div 2-lag. Sen att det blev kval redan i år, var egentligen ren bonus. Matcherna i sig är fina läropengar för den fortsatta Sörhaga satsningen. Så det går inte vara annat än mycket nöjda med säsongens prestationer och framförallt då under våren där vi gått väldigt tufft på en del spelare.

Vi vill givetvis passa på och säga stort TACK till vår härliga hemmapublik, våra sponsorer och alla Ni andra som ställer upp i samband med hemmamatcher mm och gör det möjligt för oss att driva detta lag. Utan Er hade vi heller inte kunnat prestera på banan.

Nu blickar vi framåt inför säsong 2019/2020 och hoppas kunna återkomma allt eftersom under våren/sommaren med saker som händer i och runt Sörhaga HK.

HK Drott – Sörhaga HK 27-21 (11-11)

Målskyttar:
Adam Larsson 5, Ludvig Åstrand 5, Victor Carlsson 5, Anton Larsson 2, Linus Eriksson, Patric Jigström, Tui Seebunmee, Emil Johansson

Målvakter:
0-45 Alexander Axelsson 12/30=40% 0/1 str=0%
46-60 Elias Jönsson 2/10=20% 1/1 str=100%