Sargad trupp krigade till sig två poäng mot Fjärås

Förutsättningarna inför dagens hemmamatch mot Fjärås HK var kanske inte de allra gynnsammaste sett ur skadeperspektivet i truppen. Listan redan innan med Sjöberg och Kasper med knäskador, huvudskada på Oscar och Luan med axel drygades ut ytterligare i veckan då Ludde och Anton K stukade fötter och Anders drog på sig ev hjärnskakning. Skador är i och för sig något alla lag drabbas av under säsongen, men för Sörhagas del känns som allt kommit på en och samma gång när vi dessutom är inne i ett litet avgörande av serien.

Hur som helst fanns det inget annat alternativ än att ge andra förtroende och bara gå in och köra. Fjärås slog vi i höstas med en boll och som farmarlag dom är, vet man inte riktigt vad de ställer upp med för spelare. Inledningsvis kändes det lite svajigt och vi blev lite för låga i vårat försvarsspel. Fjärås hade både 3-1 och 4-2 och fick ganska så bra utdelning på framförallt sitt skytte. Men i vår vana trogen krigade vi på och det började stämma allt bättre bakåt, men kanske mest framåt där vi i underläge med 4-6 gick fram till ledning med 10-6. Paussiffrorna stannade med detta fyramåls övertag till 13-9. En hyfsat bra halvlek som blev bättre och bättre ju längre matchen led. Så det var klart positiva tankar i halvtidssnacket.

Första kvarten in i andra, lyckades vi bra med att störa Fjärås och hålla vårat försprång. Den andra kvarten spelade Fjärås upp sig och kom närmre och var bara en boll ifrån oss vid några tillfällen. Men vi höll oss kyliga och kämpade verkligen för varandra och kunde till slut stå som segrare med 28-25. Det kanske inte var den mest välspelade matchen från vår sida, men idag var vi verkligen tvungna att spela efter våra resurser. Fjärås är ett bra lag med många duktiga spelare så det här var verkligen en stark laginsats sett över hela linjen. Ingen ville vika ner sig utan fortsätta och kriga för den kvalplats vi hade innan matchen och även nu har efter matchen tack vare segern. Nu hoppas vi att några spelare som var borta idag kommer piggna på sig inför de två avslutade matcherna så får vi se hur långt det räcker.

Varmt välkomna tillbaka söndagen den 17 mars kl 16:00 då vi tar emot IK Baltichov.

Ett Baltichov som idag säkrade seriesegern i div 2 västra och nästa år kommer spela div 1, ett stort välförtjänt grattis säger vi från Sörhaga HK

Sörhaga HK – Fjärås HK 28-25 (13-9)

Målskyttar:
Anton Larsson 6 (2), Victor Carlsson 6, Emil Johansson 6, Anton Näverstedt 3, Linus Eriksson 3, Tui Seebunmee 2, Eric Augustsson, Arvid Spetz

Målvakter:
Alexander Axelsson 7/16=44% (1a halvl)
Elias Jönsson 7/23=30% 1/1 str=100% (2a halvl)