Överkörda i derbyt – inget snack

Ja, det var inget snack om vilka som var det bättre laget i dagens derby-drabbning.

Matchen hade alla ingredienser innan avkast, 1an mot 4an i tabellen, härligt arrangemang, storpublik och det första derbyt någonsin i Alingsås. Men tyvärr visade det sig att det bara fanns ett lag på banan som ville offra det lilla extra för att vinna, HP Alingsås.

Inledningsvis var det väl ingen katastrof trots underläge med 2-4. Då hade vi hunnit med att missa två straffar och ett friläge. Vid timeouten med underläge 2-6 efter 12 minuter tryckte vi på de missade lägena och att vi var med.

Just den informationen landade i tomma intet för HP fortsatte att trycka och triangeln med Bodin, Regen och Lundahl fick härja alldeles för fritt. Lägg därtill en klinisk Andreasson på kanten, ja då blev det jobbigt med ett underläge 15-6 i paus. Trots det hade vi 38% i mv-räddningar, så det säger väl lite om det tafatta anfallsspelet.

Med hängande huvuden i paus fanns det ändå hedern och våra supportrar att spela för, så 0-0 i skallarna och ut och köra i andra halvlek och visa den stora publiken att vi är bättre än vad vi visade i första. Nu kändes inte den starten vi fick med 1-5, som något det vi hade kommit överens om. Visst det blev en aningen bättre rent målmässigt med HP-favör med 19-17 i andra halvlek. Men det klart med HP:s stora ledning behövde heller inte gå för fullt i alla lägen. Några frön till bra prestationer fanns det, men de var alldeles för sporadiska för att kunna störa HP ikväll. Inte nog med förlusten, så tvingades Oscar Jansson hämtas av ambulans efter en kollision som tog olyckligt i huvudet där han dessutom slog i bakhuvudet när han landade. Oscar har tidigare drabbats av hjärnskakning så detta var det
minsta vi önskade Oscar.

Vi gratulerar HP Alingsås till segern som idag var odiskutabel, samt tackar för ett fint arrangemang i handbollens tecken.

Som väl är har vi ytterligare en match mot HP till våren, då får vi utkräva revansch istället.

Stort TACK till alla Sörhagasupportrar som hördes i Nolhaga, samt till övrig publik som slöt upp.

HP Alingsås – Sörhaga HK 34-23 (15-6)

Målskyttar:
Ludvig Åstrand 6, Kasper Wallouch Lindholm 6 (4), Anton Larsson 4, Eric Augustsson 2, Emil Johansson 2, Adam Sjöberg, Victor Carlsson, Adam Larsson

Målvakter:
Alexander Axelsson 1-35 min 9/29=31% 0/2 str=0%
Elias Jönssön 36-60 min 4/16=25%

Beträffande spelarkritik lämnas den rubriken med ett konstaterande:
Alla kan bättre!

Vi bryter ihop och kommer igen lördagen den 10 nov kl 16 då Rosendal kommer på besök till Nolhaga.

Varmt välkomna då!