Mats Axelsson klar som lagledare

Då börjar ledarstaben att ta form. Idag blev det klart att Mats Axelsson förstärker Björn som lagledare. Detta har fungerat väldigt bra förut och vi hoppas på samma succé den här gången. Nedan följer en intervju med Mats.

Hur känns det att bli tränare för Sörhaga HK?
Jag känner mig givetvis mycket smickrad över att bli tillfrågad att ingå i tränar/ledarstaben i ett sådant här nytt och spännande projekt.
Efter ha varit bara åskådare i handbollshallarna i några år nu, så blir det tillbaka till klisterdoften igen.

På något sätt börjar ”cirkeln slutas” när jag ännu en gång får börja jobba ihop med Björn Karlsson. För ca 15-16 år sedan engagerade vi oss i AHK´s pojkar f 1990 som vi drev ända upp till HP och några fick även känna
på elitlaget. Det var en häftig resa vi gjorde med de 90-killarna.

Utan att gå in på för mycket spelardetaljer så känns det oerhört roligt att kanske få ”tillbaka” några av dessa killar nu i och med nystarten av Sörhaga HK.
Dessutom skall det bli roligt att lära känna lite andra spelare jag inte tidigare träffat. Tror också att Sörhaga HK kan bli ett bra komplement till Alingsås HK. Det finns spelare som aldrig blir elitspelare och kanske heller inte vill satsa på att bli det, då blir Sörhaga HK ett bra alternativ i stan. De initierade som kan sin idrottshistorik har också informerat mig om det stora ansvaret att återuppta Sörhaga som förening igen, det förpliktigar tydligen 🙂

Så det lär också bli en utmaning att få ett Sörhaga HK som ett bra varumärke i och utanför Alingsås.

Vad blir målsättningen inför säsongen?

Som jag förstått den nya klubbens ambitioner finns det inget annat alternativ utan att vi omedelbart skall börja klättra i seriesystemet. Får vi ihop truppen på ett bra sätt och alla får samma målbild tror jag inte att vi skall behöva ”gå många minor” i serien.

En stabil försäsongsträning (tror jag alla längtar efter), därefter lite avrostning med boll och sedan sätter vi ett spel, då lär vi bli farliga redan i år.