Knapp vinst på bortaplan mot Rosendal

Matcherna duggar tätt nu och på onsdagskvällen var det dags för sen bortamatch mot Rosendals IK i nybyggda Lundenhallen.

Efter match senast i lördags så var tanken att köra en lugn träning i måndags för att få tillbaka så mycket energi som möjligt, speciellt med tanke på att RIK hade varit iväg på USM, samt spelat mot Baltichov på tisdagen. Men man kan väl säga att det syntes inte riktigt under matchen, istället var det vi själva som såg energilösa ut och att orken nästan tröt direkt.

Efter en lite trevande start på matchen där vi byter mål med varandra så kan vi ta ledningen med 8-6 efter 15 min och det känns som att vi lite är på gång, vi får ett par lätta räddningar bakåt och kan trycka framåt, men istället för att dra iväg med ledningen så kommer tyvärr RIK tillbaka in i matchen och kan istället gå till ledning med 12-10. Det är i en period där vi gör väldigt mycket felval i anfallet, det blir både tekniska fel och nästan ”passningar” till målvakten när vi skjuter. Det enda som funkar riktigt bra i första halvlek är Victors och Näverstedts samarbete framåt där vi gång på gång för bra utdelning på våran kantstart och får faktiskt väldigt många lätta mål på den genom hela matchen, riktigt kul att se att våra 2 och 2-samarbeten blivit mycket bättre. Efter en dålig period så kan vi ändå repa lite mod efter en timeout och gå in till halvtidsvila med 13 lika.

I halvtid pratar vi om att energinivån måste upp, att vi både visar mot varandra på planen och mot bänken att vi verkligen vill vinna den här matchen, då krävs det att vi helhjärtat går in i alla satsningar och att vi även hjälper varandra bakåt. Så var inte riktigt fallet i första halvlek, då vi istället kändes lite efter i alla situationer och inte riktigt inne i det.

Andra halvlek blir nästan en kopia av första, vi byter mål med varandra hela tiden och inget lag kan egentligen rycka ifrån det andra, även om vi i de flesta fall är i förarsätet. Dock jobbar vi upp oss i försvaret och smäller på mycket bättre än i första, vi släpper faktiskt endast 9 mål tills det är ca 4 min. Anfallsspelet kan vi dock önska lite mer utav, för under hela matchen får vi kämpa för varje mål vi gör, speciellt i andra halvlek så gör vi faktiskt många såkallade skitmål, där vi på helt individuella prestationer kan avgöra matchen. Vi satsar tyvärr lite för dåligt för varandra, men då är det en jäkla styrka att vi faktiskt kan avgöra matcherna på egen hand. Stor del i detta har som sagt Victor ocn Näverstedt idag, men vill även ge en stor eloge till både Ludvig Åstrand och Adam Larsson som får göra ett hästjobb som 3:or den här matchen, då hela Rosendals spel utgår från att deras M9a skall göra allting tillsamans med M6.

Nu lägger vi den här matchen bakom oss och laddar istället om för en bra träningsvecka inför derbyt mot HP Alingsås, varmt välkomna till Nolhagahallen den 16 februari kl 16:00!

Rosendals IK – Sörhaga HK 25-27 (13-13)

Målskyttar:
Anton Näverstedt 6, Victor Carlsson 5, Ludvig Åstrand 5, Tui Seebunmee 4, Linus Eriksson 3, Viktor Johansson 2, Anders Alfredsson 2

Målvakt:
Alexander Axelsson 1-60min 18/40=45% + 1/4 7m=25%