INFÖR: IK Baltichov – Sörhaga HK

Match: IK Baltichov – Sörhaga HK

Plats: Förbohallen

När: Söndag 2:e oktober 17:15

Domare: Thomas Hellgren & Rasmus Wallin

I mars spelade vi vår senaste tävlingsmatch och sex långa månader har nu gått sen dess och nu är det äntligen dags för seriepremiär i division 2, som vi väntat! Mycket har hänt sen senaste matchen, bla har vi värvat Sebastian Martinez just från Baltichov, vi har fått en ny huvudtränare i Christer ”Hellas” Hellström och även fått in ett par spelare från Alingsås HKs juniorlag. Hela försäsongen har spenderats till att svetsa ihop alla nya med oss som redan varit med i två säsonger med varandra, det har faktiskt sett bra ut på träningarna, men samtidigt vet vi inte vart vi står i dagens division två. Dock är det en stor utmaning för oss att gå från storfavorit i serien tills nu att varje match istället blir något att spela för då serien verkar var såpass jämn, en rolig utmaning helt enkelt!

Första matchen är alltså mot IK Baltichov från Lerum och detta blir vårt första riktiga derby i tävlingssammanhang, som man vet innan så innebär derby mindre skönspel och mer känslor från båda lagen och det kommer säkert vara så matchen ser ut imorgon också.

Baltichov har inför säsongen tappat Sebastian Martinez till just oss, Emil Karlsson & Christian Valentin Andersson har slutat och man har just nu William Stenbäcken Gegerfelt på skadelistan. Som vi ser så saknas det ett par spelare, men man skall aldrig räkna bort Baltichov för det, för det spelar inte så stor roll vilken spelare de sätter på banan utan de är definitionen av ett LAG och tillsammans så kan de vinna mot vilket lag som helst i den här serien. Anton Svensson är såklart den personen allt kretsar kring när det gäller anfallsspelet, det är han som sätter upp lägena för deras ytternior, där vi har Alexander Hellgren på H9 som är en riktigt bra skytt, samspelet mellan honom och Anton är något vi får se upp med inför matchen. På V6 så har vi en spelare som kan få ett riktigt genombrott den här säsongen och det är Hampus Svensson, han är riktigt bra i läget och även en säker straffskytt, har tidigare år spelat på fel kant, H6, men får nu chansen att spela på sin rätta position när Martinez har lämnat. I mål har de Henrik Widlund som har förmågan att stänga totalt i många matcher, väldigt viktigt för Baltichov att Henke kommer igång direkt under säsongen, då kan de gå riktigt långt.

Nu när det är ett derby så hoppas vi att många från Alingsås kan komma till Förbo för att stötta oss, för det är nu allt börjar på riktigt, med ert stöd så lyfter vi oss ännu en nivå!

Tabell

Rosendals IK 1 1 0 0 33 23 10 2
Backa HK 0 0 0 0 0 0 0 0
Fjärås HK 0 0 0 0 0 0 0 0
GIK Wasaiterna 0 0 0 0 0 0 0 0
HK Brukspöjkera 0 0 0 0 0 0 0 0
HK Hök 0 0 0 0 0 0 0 0
HK Skövde 0 0 0 0 0 0 0 0
HP Skövde 90 0 0 0 0 0 0 0 0
HP Tibro 0 0 0 0 0 0 0 0
IK Baltichov 0 0 0 0 0 0 0 0
Sörhaga HK 0 0 0 0 0 0 0 0
Halmstad HF 1 0 0 1 23 33 -10 0