Ikväll fick vi Backa på poängen

Det var två formstarka lag som ställde upp sig i Lundbystrand för match ikväll. Tyvärr var det Backa som drog längsta strået och fick med sig båda poängen. I sanningens namn ska man väl ändå säga att det kanske var rättvist sett ur hur matchen gestaltade sig. Vi fick slita mer för våra mål framåt än vad Backa fick göra och dom höll sina tekniska fel nere på en anständig nivå. Men matchen förlorade vi på vårt mycket tama försvarsspel som inte alls gick att känna igen. Släpper vi 31 bollar bakåt, ja då blir det svårt att vinna matcher.

Trots underläge i stort sett hela matchen kämpade och slet vi för att hela tiden komma ikapp. Fyra måls underläge i paus var absolut inte omöjligt om vi kunde snäppa upp oss bakåt något. Med 12 min kvar var vi ändå så pass nära som 25-23 och boll i anfall där vi tyvärr slarvade bort och fick en kontring emot oss istället. Just den sekvensen var ganska typisk för matchen igenom. Nej, det var en motig kväll där vi aldrig fick något flow i spelet och med tröga ben och huvuden fick vi slita för mycket i förhållande till den utdelning vi fick.

Nu får vi en helgvila sedan börjar vi ladda för två viktiga hemmamatcher innan juluppehållet.  Vi hoppas Ni kommer ner och bidrar till att vi ska bärga in nya poäng så att vi kan summera in hösten på ett bra sätt.

Backa HK – Sörhaga HK 31-28 (16-12)

Målskyttar:
Kasper Wallouch-Lindholm 9 (2), Anton Larsson 6, Ludvig Åstrand 5, Victor Carlsson 2, Emil Johansson 2, Viktor Johansson, Adam Larsson, Linus Eriksson, Anders Alfredsson

Målvakter:
Alexander Axelsson 7/22=32% 0/1 str=0%
Elias Jönsson 5/20=25% 1/1 str=100%

Vi ses i Nolhagahallen den 8:e och 15:e december då vi tar emot i tur och ordning Café Lillan och Brukspöjkera.
Kl 16:00 är det avkast i båda matcherna.

Välkomna!