Höstsäsongen avslutades på bästa sätt

I höstsäsongens sista match tog vi emot gästande Café Lillan HF i en match som var uppskjuten. Cafét innehåller en mängd spelare med stor rutin från olika nivåer och de kan verkligen sin handboll. Så här gällde det vara med i skallarna redan från början och även tänka lite handboll, annars kommer både avslut och passningar när man minst anar det. Dessutom var vi förberedda på att de säkerligen inte var direkt intresserade av att dra upp tempot, så det gällde att ta tag i sakerna och inte låta motståndarna styra matchen, för då blir de jobbiga att möta.

Efter 1-0 ledning för Cafét var det dags för Sörhaga att kliva in i handlingarna och rycka till sig en 6-2 ledning främst genom att trycka och gå för det framåt. När vi väl klev på det kom vi oftast igenom eller kunde spela vidare till ett ännu bättre läge som förvaltades på bästa sätt. 6-2 blev till 14-6 i paus och det kändes stabilt rakt igenom trots att vi vid några tillfällen alldeles för enkelt
slarvade bort vissa bollar.

Andra halvlek började bra med att vi fortsatte trycka på och gå för det och vi kunde ganska bekvämt gå fram till en 20-10 ledning. Här hade ju många lags nacksenor gått, men man måste ändå ge Café Lillan cred för att de kämpar och sliter rakt igenom och ger sig aldrig oaktat vad som står på tavlan. Frågan är dock om vi inte gick lite i den fällan ikväll och trodde att allt var klart och vi blev alldeles för passiva och spelade ett alibispel som vi inte riktigt behärskar, medans Kafét trummade på. Den här kombinationen gjorde att Cafét spelade hem sista delen med 7-6 och siffrorna stannade vid hemma-seger med 26-17. Som helhet ändå en helt klart godkänd insats sett över 60 min.

Med den här avslutningen ligger vi nu på en delad 3:e plats i tabellen, och våren kommer bli riktigt rolig att spela. Det känns även som vi har mer att plocka ut av hela truppen, så det kommer bli en hel del intressanta matcher framöver. Men nu tar vi lite julledighet och ser fram emot att se alla hemmasupportrar sluta upp inför en härlig vårsäsong med bla revansch-derbyt mot HP Alingsås.

Sörhaga HK – Café Lillan HF 26-17 (14-6)

Målskyttar:
Anton Larsson 8 (1), Ludvig Åstrand 4, Anders Alfredsson 4, Kasper Wallouch-Lindhom 3, Linus Eriksson 3, Emil Johansson 2, Viktor Johansson 2

Målvakter:
Alexander Axelsson 16/30=53% 0/3 str=0%

Nedan tabell vill vi tillägna vår trogna hemmapublik som bidrar med att poängen trillar in.

 

 

 

 

 

 

 

VI ÖNSKAR ALLA EN RIKTIGT GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!