Höstens sista bortamatch slutade i seger

På fredagskvällen begav vi oss till Färgelanda och match mot Höfers, som faktiskt inte hade förlorat en enda hemmamatch hittills under säsongen. Man märkte dock varför, en liten hall där det kom mycket publik skapade en riktigt bra stämning och de försökte bära fram hemmalaget.

Dock startade vi matchen på bästa sätt och kunde snabbt gå upp till 3-9 efter 15 min, där vi hade ett väldigt bra försvars/målvaktsspel som bäddade för lätta mål i både 1:a och 2:a fas. Efter detta får vi tyvärr en liten dipp bakåt och får inte riktigt tag på Höfers skytte, samt att vi inte riktigt har koll på inspringen från kanterna, detta resulterar i att Höfers får ett par lätta mål och kan gå upp till 9-11. Vi tar dock en timeout vid det här laget för att prata igenom vårt försvarsspel samt anfallsspel som blev riktigt stressat under en tid, vi tog alldeles för snabba avslut på Höfers målvakt, samt att vi inte var noggranna bakåt. Det var en timeout som gav en väldigt bra effekt och vi tar tag i matchen igen med 5-1 som avslutning i 1:a halvlek.

I starten av andra halvlek börjar matchen bli väldigt irriterad när vi kör vårt tuffa försvarsspel och det börjar tjafsas en del på planen, men som tur är håller vi oss väldigt kalla i de här situationerna och istället vänder vi detta till vår fördel! 2:a halvlek blir egentligen en ren defilering med snabba kontringar och riktigt bra 2:a faser. Vi tar verkligen fram våra vinnarskallar när det väl behövs och visar upp en riktigt fin lagmoral trots irritationen på planen. I den andra halvleken kan man framhäva många personer, Tobias Nilsson får det äntligen att lossna med sin fart i anfallsspelet samt ett riktitg fint försvarsspel som 5-1-spets. Victor Carlsson gör mål i princip på allt i 2:a halvlek och slutar på 10 mål, det är nästan så man glömmer av hur många mål Victor faktiskt gör under matcherna, det kommer per automatik. Patric Jigström gör en riktigt fin match där man får se rejäla satsningar mot hans 2:a försvarare samt bra skott utifrån! Bakåt så gör Alexander Axelsson en väldigt bra match i målet, detta i kombination med ett väldigt bra försvar gör att vi endast släpper 20 denna matchen.

Det skall dock betonas att detta var en lagseger och alla bidrog stort till detta, även om man satt på bänken en stund eller var på planen så var alla taggade till tusen och gjorde sitt jobb exemplariskt. Kul och se att vi har sån bredd i truppen för dagsläget där ingen faller ur ramarna!

HK Höfers – Sörhaga HK 20-37 (11-16)