Hemmaseger i Estrad

Hemmamatch mot hittills obesegrade Önnered var vad som väntade i Estrad på lördag eftermiddag. Dessutom åter ett farmarlag till ett elitlag så att det skulle bli en tuff match var det inget tvivel om.

I vår vana trogen inledde vi trevande och lät Önnereds skytt Fabian Sjösten härja fritt med sitt patronbälte. 3-6 efter 8 minuter varav hälften gjorda av Sjösten och ytterligare ett par insläppta innebar 4-8 efter 11 minuter. Scenariot kunde säkert många av oss konstatera, att det har vi sett i tidigare matcher. Ganska intressant fenomen då vi ändå ältat detta både på träningar men även innan denna match att vi ska vara mycket rappare i inledningen och inte släppa ifrån oss initiativet. En timeout och några spelarbyten samt att det är ändå god moral i laget, gjorde att vi började få både höjd och träff i försvarsspelet samt att det blev lite snabbare bollsläpp framåt. Successivt kom vi närmare Önnered ju längre halvleken led och efter 30 minuter hade vid ledning med 13-12. Utifrån första halvleks prestation var vi ganska överens i paus om att det fanns mer att ta av. Visst, Önnered gjorde det riktigt bra men vi var alldeles för tama och naiva överlag i första halvlek.

Snacket verkade ha fastnat och starten på andra blev precis så som vi egentligen ville ha i matchinledningen. Det ska inte behöva ta en halvlek innan bitarna faller på plats. Stabilt och rörligt försvar tillsammans med bra målvaktsspel lade grunden för en 6-2 inledning efter ca 10 minuter och vi hade en 19-14 ledning. Nu fick vi mycket bättre träff bakåt och Önnered fick jobba mer för sina mål än vad vi fick. Ledningen pendlade mellan 3-7 bollar och vi var aldrig direkt hotade under andra halvlek utan kunde spela hem matchen med 31-26.

Självklart skall vi vara nöjda med två poäng och att vi har moral att vända och komma igen i matcherna. Men det håller sannolikt inte mot flera av de kommande motståndarna så här gäller det att börja fundera och ”fila” på hur vi skall komma tillrätta med dessa inledande ”dippar”. Även i vissa matchsekvenser kan vi gå ner oss helt omotiverat och bli aningen passiva. Idag hade vi återigen in hel del anfall där passivitetsvarningen var uppe som genererade i skitavslut. Vi ska inte behöva sätta oss i dessa situationer.

Idag är Ludvig Åstrand & Eric Augustsson väldigt stabila bakåt och får ordning på försvarsspelet efter att det var lite trögt i början, samt ett väldigt bra målvaktsspel av Alexander Axelsson genom matchen.

Går inte heller att undgå att nämna Victor Carlsson, Adam Sjöberg, Linus Eriksson och Anton Näverstedt som alla gjorde också en mycket stabil insats.

Nu trimmar vi upp oss rejält inför nästa lördag, då det första historiska Alingsås-derbyt i handboll kommer gå av stapeln. HP Alingsås – Sörhaga HK i Nolhaga, smaka på den gott folk!

Sörhaga HK – HK Önnerediterna 31-26 (13-12)

Målskyttar:
Linus Eriksson 7, Victor Carlsson 6, Adam Sjöberg 5, Anton Näverstedt 4, Anton Larsson 3 (2), Ludvig Åstrand 2, Adam Larsson, Viktor Johansson, Oscar Jansson, Luan Gashinus

Målvakter:
Alexander Axelsson 20/46= 43% 1/1 str=100%

Nästa lördag ”smäller det” alltså i Nolhaga, så klä Er i orange färg och ta Er ner till derbyt och stötta oss till ytterligare poäng.

Lördag den 27 oktober kl 16.30 i Nolhagahallen, missa inte det.