Haka på topplagen eller ej – det var frågan i dagens hemmamatch

Dagens hemmamatch mot HK Brukspöjkera skulle ge en fingervisning om vi skulle haka på topplagen eller inte. Bruks har blandat och gett under hösten och är alltid ett lurigt lag att möta med några individuellt duktiga skyttar.

I och med att vi fick vår match mot Café Lillan inställd förra helgen var det lite ringrostigt på sina håll med matchfokuset. Inledningsvis var det väl inget fel på farten utan vi tryckte på ganska rejält och fick Bruks att springa mycket. Däremot var det uppställda anfallsspelet alldeles för mycket i sidled, och eftersom målen står på kortsidorna hade vi i det lite trögt. Efter ett underläge med 1-2 fick vi sedan tag i taktpinnen rejält och gick fram till 6-2 efter 5 min. Emil fick fin utdelning på sin kant och fick ett stabilt övertag på bortamålvakten.
Anfallsspelet blev lite bättre ju längre halvleken led och vi hade fått ett bra övertag i halvtid med ledning 19-13.

Andra halvlek började vi med att trycka in två snabba mål och det kändes riktigt stabilt och bra. Sedan får vi en 2 min utvisning och lyckas även snacka till oss ytterligare 2 min och kort därefter ett rött kort. Där rullade vi verkligen utan mattan för Bruks och bjöd in dom i matchen helt gratis och onödigt. Det röda kortet tycker vi med Sörhaga-ögon var aningen hård. En kamp i en Bruks-kontring där domarna tycker att vår spelare trycker Bruksspelaren bakifrån medans vår uppfattning var att de jämsides fajtades. Bruks gör 4-1 i denna matchsekvens och närmade sig aningen till 22-18, men när vi blev fulltaliga igen och fick ordning på saker och ting blev vi aldrig hotade utan kunde glida ifrån ganska bekvämt.

Just bekvämt kan man väl sammanfatta dagens försvarsinsats med. Med ett normalt Sörhagaförsvar skall vi inte släppa in 29 bollar i en sådan här match. Det var alldeles för mycket stå och titta på eller vara ute och jaga alldeles för högt som gjorde att Bruks antingen kunde bomba in enkla mål eller slinka igenom när vi inte fick tag på dom när vi blev för höga. Men 37 bollar framåt, två poäng och häng på topplagen skall vi ta med oss och glädjas åt.

Nu blir det en kort vila tills nästa match då vi tar emot Café Lillan på tisdag i Nolhagahallen. Efter den matchen kan vi summera hösten och titta fram mot vårsäsongen.

Sörhaga HK – HK Brukspöjkera 37-29 (19-13)

Målskyttar
Emil Johansson 11, Anton Larsson 8 (1), Ludvig Åstrand 5, Kasper Wallouch-Lindholm 4, Viktor Johansson 4, Anders Alfredsson 3, Linus Eriksson 2

Målvakter
Alexander Axelsson 17/42=41% 0/3 str=0%
Joakim Svensson 0/1 str=0%

På tisdag 18 dec kl 20:45 är Ni varmt välkomna ner till Nolhaga för höstsäsongens sista
match mot Café Lillan och hjälpa oss med ytterligare två poäng.

Välkomna!